Felçli gencin zaferi

Güncelleme Tarihi:

Felçli gencin zaferi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

BUCA Kozağaç Mahallesi'nde 3 yıl önce Hasan Ateş'in 293 Sokak 18 numaradaki kaçak evinin balkon kapısını takmaya çalışan Nazım Cinoğlu (24), 15-20 santim yakından geçen yüksek gerilim hattına değdi. Elektrik çarpınca ağır yaralanan, 7 kez ameliyat geçiren Cinoğlu'nun belden aşağısı felç oldu. Yüzde 74 uzuv kaybına uğrayan Cinoğlu'na 30 milyon lira aylık bağlayan SSK, bu para ve hastane masrafları için işveren konumundaki babası Ali Cinoğlu'na dava açtı, 8 milyar lira tazminat istedi.

MARANGOZ Ali Cinoğlu İzmir 3. İş Mahkemesi'ndeki davada talebe itiraz edip bilirkişi incelemesi istedi. İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Levend Yılmaz, iş güvenliği uzmanları Yekta Ambarcıoğlu ve Lütfü Alpsoy'un hazırladığı bilirkişi raporunda kaçak inşaatı engellemeyen Buca Belediyesi yüzde 40 kusurlu bulundu. İnşaat sahibi Hasan Ateş'in de aynı oranda kusurlu olduğu belirtildi. Baba oğul da yüzde 10'ar kusurlu bulundu.

OĞLUNUN tedavisi için evini, otomobilini sattığını, işyerini kapatmak zorunda kaldığını anlatan Ali Cinoğlu, avukatı Mehmet Emin Keleş aracılığıyla karşı dava açmak için harekete geçti. Cinoğlu ‘‘Bu rapor sadece bizim için değil, bundan sonra benzer bir olayla karşılaşacaklar için de önemli’’ dedi. Keleş de önümüzdeki günlerde Buca Belediyesi ve inşaat sahibine 100 milyarlık tazminat davası açacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!