"Fasondan, çakmadan anlamayız"

Güncelleme Tarihi:

Fasondan, çakmadan anlamayız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 14:11

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sonrası AKP’li bazı siyasetçilerin saçma sapan söylemlerle karalama kampanyası başlattıklarını, sadece gevezelik ve politika yapmak için aslı astarı olmayan iddialarda bulunduklarını söyledi. Kocaoğlu, AKP İl Başkanı Bülent Delican’ın 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Ak Parti bayrağı dikecekleri sözlerine ise "Neyi kazandınız? 7 Haziran’da kaybedilen 10 puanın 5’ni 1 Kasım’da geri aldınız" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi moloz dökümüne kapanan Gaziemir Evka - 7 mevkiindeki taş ocağından sona Buca Kırıklar Mahallesi’ndeki 51 dönüm moloz döküm sahasını da ağaçlandırmaya başladı. Alana ilk ağacı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dikti. Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada ise belediye ve kendisine yönelik AKP’li milletvekilleri, meclis üyeleri ve il başkanın eleştiri ve söylemlerine sert yanıtlar verdi.

SAÇMASAPAN LAFLAR

Aziz Kocaoğlu, AKP’li yöneticilerin özellikle 1 Kasım seçimleri sonrası yaptıkları bazı açıklamalara tepki gösterdi. Kocaoğlu başta AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grubu üyeleri olmak üzere yapılan eleştirilere yanıt verdi. Seçim öncesinde atışmalar olabileceğini bildikleri için toleranslı davrandıklarını belirten Kocaoğlu, "Ancak seçim sonrasında meclis üyelerinden milletvekillerine varıncaya kadar kelimenin tam anlamıyla ileri geri, haddini aşan saçma sapan, bir siyasetçiye, meclis üyesine, vekile yakışmayacak laflar ederek karalama kampanyası başlatıldı" dedi.

YAPTIKLARI SADECE GEVEZELİK

Aktarmalı ulaşımdan İzmirlilerin memnun olmadığı yönündeki Ak Partililerin eleştirileriyle ilgili konuşan Kocaoğlu, "100 kişi seyahat ediyorsa 30 kişi bir araçtan ikincisine ücretsiz aktarılıyor. Yüzde 5’ise üçüncü arabaya aktarıyoruz. Ama tüm İzmir’in her tarafına 2 lira 25 kuruşa gidiyor. Hiçbir büyük kentte böyle bir ulaşım, kilometresinden konforuna, raylı sistemi, otobüs, gemisinden, metroya, İZBAN’ın, inşallah gelecek yıl bitecek tramvayına kadar 2 lira 25 kuruştan yapabilen başka bir belediye varsa ben tüm söylenenlere eyvallah diyeceğiz. Ama bunların yaptığı aslı astarı olamayan, sadece gevezelik, politika yapmak için yaptıkları bu eleştirilere yanıt vermek istiyorum" dedi.

BİZ FASONDAN, ÇAKMA İŞTEN ANLAMAYIZ

Kocaoğlu, AKP’lilerin 2005 yılında önce Aliağa -Menderes projesine karşı çıktığını, daha sonra da tramvaya karşı çıktıklarını belirterek AKP Meclis Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’ın tramvay eleştirilerine isim vermeden dikkat çekerek "Şimdi de tramvayın ne zaman biteceğini soruyorlar. ’Fasonvay’ diyorlar. Biz fasondan, çakma işten, dedikodudan, yalandan, dolandan anlamayız. Biz evrensel ahlaka kurallarına uyar adalet ve dürüstlükten ayrılmaz, İzmirlinin bize emanet ettiği parayı kendi paramızdan daha iyi kullanırız" dedi.

GİDİN BORNOVA’DAKİ CENAZEYİ KALDIRIN

Bornova’da temeli 23 yıl önce atılmasına karşın bitirilemeyen Kültür Merkezi’ne dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Temeli 23 yıl önce atıldı. 13 yıldır AKP iktidarda. Gidin bakın haline, gidin milletvekili meclisi üyeleri şu cenazeyi kaldırın. Bornova’nın göbeğindeki cenazeyi kaldırın. Harcayacağınız paranın haysiyeti yok. Ama yapmıyorsunuz" dedi. Buca’da yapımı devam eden Sosyal Yaşam Kampüsü’nün iki ay gecikeceği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Kocaoğılu, "Türkiye’de 71, 5 milyon TL harcanan başka bir sosyal yaşam kampusü var mı? İki ay neden gecikiyormuş? Laf olsun torba dolsun" dedi

NEYİ KAZANDINIZ?

AKP İl Başkanı Bülent Delican’ın "2019 yılının İzmir Büyükşehir Belediye’sine Ak Parti bayrağı çekeceğiz" açıklamasının haddini aşan bir konuşma olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "2011 yılında AKP İzmir’de yüzde 36,5 oy aldı. 2014 yılında yüzde 35,5’a düştü. 7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 26’5da kaldı. Ortalaması yüzde 31’dir. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 31 oy aldınız. Ya kardeşim neyi kazandınız? Ondan sonra ’Teşekkürler’ ediliyor. Yandaş basında ’şöyle kazandık, böyle kazandık’ açıklamaları yeralıyor. Neyi kazandınız? Yüzde 10 kaybettiniz. Yüzde 5 geriye aldınız. Hangi kazanmadan bahsediyorsunuz ki Büyükşehir Belediyesi bayrak çekeceğinizi söylüyorsunuz. Tamamen algı yönetimi. Sağolsun İzmirli hemşehrilerimiz bizi de onları da çok iyi biliyorlar" dedi.

BELEDİYENİN BİR İŞİNE YARAYIN ŞU MEZBAHAYI ALIN!

Kocaoğlu, bir vatandaşın "Kentin mezbahası yok" yakınmasına dikkat çekerek "Bu kentin mezbahası var. Kaynaklardaki o mezbahayı aldılar. Bize vermediler. Altı buçuk milyon TL’ye alalım dedik. Tahtalı Havzasında çivi çakılmayan bir araziye 6 buçuk milyon vereni gördünüz mü? Ancak onlar 27,5 miylon TL fiyat belirledi. O paraya kimse orayı almaz. Geçmişte Tansaş’ın yani belediyenin parasıyla yapılan buradaki et entegre tesisi çürümeye terk edildi" dedi. Bir çağrıda bulunan Kocaoğlu, "Hadi meclis üyeleri, hadi milletvekilleri alın şurayı. Parasını veriyoruz. Gidin uğraşın. Allah’ınızı severseniz İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin bir işine yarayın. Biz de bu kürsülerden ’ya helal olsun, gitti uğraştı, şu işi halletti’ diyelim. Fasonray diyeceğine, çürüyen mezbahayı al. Parasıyla alacağız, sadaka istemiyoruz. Hadi düşün önümüze, ’yok elinden tutacağım’ bilmem ne gibi söylemleri bırakın. Çalışın, biz de Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim edelim" dedi.

MOLOZ DÖKÜM ALANLARI UYARISI

Aziz Kocaoğlu, doğanın korunması ve çevrenin ağaçlandırılmasının öneminin çok büyük olduğunu söyledi. Orman İdaresi’nden ihale ile aldıkları moloz döküm alanını dolduktan sonra toprak dökerek ağaçlandırdıklarını belirten Kocaoğlu "Doğa parçasını tekrar hayata geçirip Orman Bakanlığa geri veriyoruz. Arkada Gökdere var. Şubat ayından sonra o alanı da ağaçlandıracağız. Ardından diğer döküm alanları da dönüşecek. Biz ihaleyle yahut orman Bakanlığı’nın belirlediği fiyatlarla alıyoruz. Burada yıllar önce tekel konumuna gelmek isteyen bir firma vardı. İhalede 350 bin TL’lik döküm alanını ihaleye kendim katılarak 3,5 milyon TL’ye tam 10 katına aldım. İzmir’in alanını tekele teslim etmedim. Büyükşehir şu an bu alanlara moloz dökenlerden çok cüzi miktarda ücret alıyor. Bu kadar ucuz olmasına rağmen en kısa mesafede nereyi bulursa oraya moloz döken ve bunu kar sayan hemşehrilerimiz var. Onların uyarılması lazım. Bu vatandaşlar 30 lira 40 lira mazot parasından kar ediyor. Ancak, biz daha sonra oraya dozer, kamyon gönderip toplatıyoruz. 400 TL’ye mal oluyor. Onları ihbar edin demiyorum. Ama uyarın" dedi.

Haberin Devamı


Fasondan, çakmadan anlamayız



Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise yaptığı konuşmada ağaçlara yönelik duyarlılıklarını dile getirdi. Gezi Parkı’nın adını vermeden konuşan Piriştina "Bundan iki yıl önce ülkede bir ağaç kesildiğinde neler yapabileceğimizi göstermiştik. Bugün de o ağaçlar büyüdüğünde neler yapabileceğimizi görecekler" dedi. Konuşmaların ardından Kocaoğlu, Piriştina ve diğer ilçe belediye başkanları fidanları diktiler.

1875 ADET DUT, 780 ADET CEVİZ AĞACI DİKİLECEK

Haberin Devamı

Fasondan, çakmadan anlamayız



İzmir Büyükşehir Belediyesi, moloz ve inşaat atıklarının çevreye zarar vermeden depolandığı Buca Kırıklar Mahallesi’ndeki moloz döküm sahasını ağaçlandırması İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı törenle başladı. Törene, CHP İzmir milletvekili Murat Bakan, CHP’li bazı ilçe belediye başkanları, vatadaşlar ve Bucalı çocuklar katıldı. Belediye şirketi İZBETON tarafından 2009 yılından bu yana işletilen ve geçtiğimiz yıl kapasitesini doldurarak moloz dökümüne kapanan 51 dönümlük sahanın üzerine 1875 adet dut ve 780 adet ceviz ağacı dikilecek.

ALAN ORMAN BÖLGE’YE İADE EDİLELECEK

Kentin moloz döküm alanı ihtiyacını karşılamak için geçmişte taş ve kireç ocağı olarak işletilen ve bozulan arazi yapıları Belediye tarafından inşaat artığı ve toprak dolumu ile yeniden eski haline getirdi. 2012 yılında Gaziemir Evka -7 ’de mevkiindeki 24 dönümlük moloz döküm sahasının ağaçlandırılmasından sonra bu kez de moloz dökümüne kapanan Buca Kırıklar Mahallesi’ndeki sahanın ağaçlandırılmasına başlandı. Bir yandan kentin molozlarının bertarafı yapılıyor, bir yandan da tahrip olan ormanlık alanlar tekrar orman niteliğine kavuşturuluyor. 2 Şubat 2009 tarihinde faaliyetine başlayan ve 2 Şubat 2014 tarihinde dolum işi sonlandırılan Buca Kırıklar’daki sahaya 454 bin metreküp bitkisel nitelikli toprak serilerek ağaçlandırmaya hazır hale getirildi. Alan ağaçlandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne iade edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!