Evi tescillendi

Güncelleme Tarihi:

Evi tescillendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2013 00:00

EGE’nin en ünlü türkülerinden birine adını veren Kerimoğlu Efe’nin yaşadığı, öldüğü ve halen ahır olarak kullanılan 250 yıllık evi, beş yıl süren çalışmaların ardında Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenerek koruma altına alındı.


Kerimoğlu Efe’nin torunu Muhammet Kocaman, “Kerimoğlu’nın yaşadığı ev ve mağaranın müze haline getirilmesi ile Kerimoğlu Kültür ve Tanıtma Derneği kurup, dedemin anılarını ilelebet yaşatmayı düşünüyoruz. Kerimoğlu türküsü ve öyküsünün bakanlık tarafından koruma altına
alınmasını ve telif haklarına sahip çıkılmasını sağlayacağız. Bu nedenle evin kurul tarafından tescil edilmesi önem taşıyor” dedi.Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, kurulun Kerimoğlu’nun evini tescil ederek korumaya aldığını belirterek, “Ancak yıllardır bakımsızlığı nedeniyle çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Ekonomik güç temin edilirse Ormancı Evi gibi kültür turizmine kazandırılabilir. Yörenin değerlerinin kültür turizme kazandırılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!