Ev hanımlığından işletmeciliğe

Güncelleme Tarihi:

Ev hanımlığından işletmeciliğe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 01:25

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde yaşayan ev hanımı 43 yaşındaki Canan Kır, belediyenin ahşap boyama kursundaki üç aylık bir eğitimin ardından çok sevdiği etkinliği mesleği haline dönüştürdü. İlk olarak küçük bir işyeri açan, talebin artması üzerine işleri büyüten Kır, ev hanımlarına seslenip hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye etti.

Haberin Devamı

Evli ve bir çocuk annesi Canan Kır, ev hanımı olarak günlük işlerinin dışında herhangi bir şey yapamamaktan sıkılıp arayışa girdi. Balçova Belediyesi'nin ahşap boyama kursu olduğunu öğrenerek kayıt yaptıran Kır, hobi olarak başladığı bu işi hem sevdi hem de mesleğe dönüştürdü. Çevresindekilerin yaptığı ürünlere aşırı ilgi göstermesi ve satın alması üzerine cesaret bulan Kır, kocasının da desteğiyle beş yıl önce küçük bir işyeri açtı. Ürünlere yoğun talebin gelmesi üzerine işleri ilerleterek daha büyük bir dükkana geçen Kır, işletmesinde oluşturduğu atölyede üretimi yapıp diğer bölümde satışla, hatırı sayılır gelir de elde etmeye başladı. İnternet üzerinden de satış yapmaya başlayan Kır, ülke geneline istenilen ürünleri yolluyor.

Ev hanımlığından işletmeciliğe

Haberin Devamı

EV HANIMLARINA DERS DE VERİYOR

Her insanın hobi edinmesi gerektiğini söyleyen ve ahşap boyamanın insana huzur verdiğini vurgulayan Canan Kır, "Belediyenin kursuna katıldıktan sonra bu işi çok sevdim. Evde yapıp arkadaşlarıma satmaya başladım. Evde oturmaktan dolayı canım sıkıldığı için manevi bir sıkıntım vardı. İş arayacaktım. Sonra eşimin de desteğiyle deneme amaçlı küçük bir yer açtık. 1-2 ay içinde beklediğimizin çok çok üzerinde talep aldı. Bunun üzerine işyerini büyüttük. Daha büyük bir dükkana geçtik. Beş yıldır severek yaptığım bir iş var. İnternet üzerinden Türkiye'nin her yerine ürünlerimizi gönderiyoruz. Halk eğitim kursiyerleri de bizden malzeme ve ürün alıyor. İlgisi olan ev hanımlarına işletmemizde kurs da veriyoruz. Bana keyif veren en önemli konulardan biri de bu. Ev hanımları burada çeşitli ahşap ürünlerin üretimini öğrenerek benim gibi yakınlarına satarak bu işi maddi ve manevi kazanç haline getirebiliyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!