Ev ekonomisine gönüllü katkı

Güncelleme Tarihi:

Ev ekonomisine gönüllü katkı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 00:00

Bodrum’un Turgutreis Beldesi’nde Gönüllüler Derneği’nin başlattığı "Yerli Üretim Projesi" ile, yöre kadınlarının ürünleri değerlendirilerek, ekonomiye katılmaları sağlanacak.

BODRUM’un Turgutreis Beldesi’nde vatandaşlar kendi ürettikleri süt, reçel, tereyağı, salça gibi ürünleri açılacak tezgahlarda satıp ev ekonomilerine katkı sağlayacak.

Toplantıda tanıtıldı

Turgutreis Gönüllüleri Derneği’nin başlattığı ’Yerli Üretimi Projesi’ Kidonya Restaurant’ta düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Dernek Başkanı Belgin Yazgan’ın projeyi anlattığı gecede, ressam Cemile Çevik’in ’Lale Bahçesi’ adlı tablosu açık artırma ile satışa sunuldu, 6 bin YTL’ye alıcı buldu. Geliri, Yerli Üretim Projesi’ne bırakılacak tabloyu Turgutreisli işadamlarından Emre Tanrıverdi, Hüseyin Marşan ve Sema Koç birlikte satın aldı.

Yaz kış açık kalacak

Turgutreis’te uzun süredir planladıkları bu projeyi hayata geçirmekten son derece mutlu olduklarını kaydeden Dernek Başkanı Belgin Yazgan, "Günbatımı Plajları’nın olduğu bölgede yaz-kış açık kalmak üzere stant yerleri belirliyoruz. Gelecek günlerde stant düzenlenecek. Turgutreisliler, kendi ürettikleri tereyağı ve peynir gibi süt ürünleri ile reçel, sebze ve meyve ya da el işi otantik çalışmalarını bu standlarda satıp ev ekonomisine katkı sağlayabilecekler" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!