Güncelleme Tarihi:
"Kaykıbey'e küçük yaştan beri biz bakıyoruz. Kardeşim Tahsin Kaykı’yla özel yemek programı uyguladık. Yumurta kabuklarını arpa, buğday ve burçak unuyla karıştırarak develere yediriyoruz. İki ay her gün sabah ve akşam olmak üzere bu karışımı yediklerinde kemikleri daha çabuk gelişiyor. Kemik yapısı sağlam olan deve, güreşlerde daha başarılı oluyor."
Parayla pulla kıyaslanmaz
Germencik'in Turanlar Mahallesi'nde yaşayan ve deve güreştiren Hamdi Yıldız da, "Kaykıbey'i satın aldık. İsmini 'Emirhan' olarak değiştireceğiz. Ünlü 'Vanlı Arap' adlı deveyle aynı yerde kalacak. Ünlü bir güreş devesi olacak. Devecilik işi ayrı bir sevdadır. Para ile pulla asla kıyaslanamaz" dedi.