Esnafa desteği anlattı

Güncelleme Tarihi:

Esnafa desteği anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 13:55

Esnaf ve sanatkarların desteklenmesi gerektiğini anlatan Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Başkanları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Türkiye Halk Bankası ve üniversitelerin iş birliği ile yürütülen "Sektör Analizi Projesi" toplantısı, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İzmir'de yapıldı. Toplantıda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü (ESGM) Makine, Taşıtlar ve Madeni Eşya sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârların mevcut durumu, görüşleri, problemleri ve bu problemlere getirdikleri çözüm önerilerinin tespit edilmesi hedeflendi.
Esnaf ve sanatkârların toplumsal hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyen Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, "Esnaf ve sanatkârlarımızın değişen ekonomik koşullara ayak uydurabilmeleri için uzun vadeli, gerçekçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir politikalarla desteklenmesi gerekiyor. Bu amaçla esnaf ve sanatkârların faaliyet gösterdiği alanlarda geniş kapsamlı, detaylı inceleme ve analizler yapılarak gelecek vizyonunun ve yol haritasının belirlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Esnaf ve sanatkârlarımızın, yaşanan bu süreçte desteklenerek güçlendirilmesi hayati önem taşımaktadır. 'Güçlü esnaf, güçlü ekonominin teminatıdır.' diyerek çalışmalarımıza odaklanıyor, bu kararlılıkla faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!