Eski eşyalar yeniden hayat buluyor

Güncelleme Tarihi:

Eski eşyalar yeniden hayat buluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:33

MUĞLA'da, yarım asırlık ahşap masa, sandalye ve koltuklar uzun süren tamirden sonra yeniden hayat buluyor. 45 yıllık mobilya ustası Çetin Oral, tamamen el işçiliğiyle yapıldığı için eşyaların değerli olduğunu ve uzun süren çalışmalar sonucu yenilendiğini söyledi.

Haberin Devamı

İl merkezinde açtığı Çınar mobilya atölyesinde bir döneme damgasını vurmuş ahşap oymalı yemek ve koltuk takımları ile masa ve sandalyeleri tamir eden Ankaralı mobilya ustası Çetin Oral, eşyalara yeniden kullanıma kazandırıyor. Gökkuşağı Konakları yanındaki atölyesinde titizlikle çalışan 45 yıllık mobilya ustası Oral, "Önce bu işi sevmeniz gerekiyor. Benim üzerinde çalıştığım takımlar, onlarca yıl önce yapılmış. Hatta asırlık olanları bile var. Bunlar o dönemlerde yalnız el emeğiyle yapılmış. Günlerce orijinalliğini bozmadan tekrar eski haline getiriyorum. Geçmişimizin tarih ve kültürünü yaşatan eski takımları hatta masa ve sandalyeleri vatandaşlar ikinci el mobilya satanlardan alarak bana getiriyor. Bende onlara tekrar hayat veriyorum" dedi.

Haberin Devamı

Tarih ve kültürü yansıtan eşyaların tamamen el işçiliğiyle yapıldığı için değerli olduğunu söyleyen Oral, "Makinelerle aynısını yapmak mümkün değil. Bunlarda oyma sanatı uygulandığı için zamanımızda böyle bir çalışma mümkün değil. Antika değerinde olan bu eserler üzerinde günlerce çalışarak tamir yapılıyor ve yine titizlikle boyanıyor" diye konuştu. Çetin usta, Muğla'daki atölyesinden Türkiye'nin her yerine iş yaptığını vurguladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!