Eski başkanlar Durak’a kızdı

Güncelleme Tarihi:

Eski başkanlar Durak’a kızdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2011 23:16

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak’ın çalışmalarını anlattığı basın toplantısındaki sözleri ve hazırlattığı özel gazetede göçmişe gönderme yapan sözleri tepki çekti.

Haberin Devamı

Sert tepki gösteren, eski başkanlarndan Cihan Türsen, şöyle dedi:“Önceki dönem belediye başkanlarına saygıdan, vefadan uzak tutum ve söylenimlerini yedi yıldır sürdürmekte. Anlaşılıyor ki, sorumlu suskunluğumuzu anlayamadı. Son günlerde artırdığı söylemleri artık onur kıran noktaya geldi. Artık sınırlarını bilmeyi öğrenme zamanı geldi. Haksızlık yaptığı, hizmetlerini aşağıladığı eski belediye başkanlarına övgü dolu plaketler vererek samimiyetsiz gösteriler yapıyor. Bu nedenle kendisini kınıyor, nezakete ve gerçeklere davet ediyorum.”Durak’a bir de mektup gönderip, “Belediye başkanlığı görevini üstlenenler, olgun, saygılı, vefalı, yönetimlerin devamlılığını içine sindiren, kamuoyunu doğru bilgilendiren niteliklere sahip olmalıdır. Bu niteliklere sahip olmadığınız açık” diyen Türsen, kendisine verilen hizmet plaketini de iade etti, İnsan Hakları Anıtı’nın yanındaki maskının kaldırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Tavrımı baştan koydum

Şebnem Tabak ise, görevi devrettiği Durak’ın saygı ve vefayla ilgili eksikliğini gördüğünden dolayı tavrını baştan ortaya koyduğunu belirtti, “Borçsuz belediye bırakmama karşın Durak, kötü bir belediye aldığını söyledi. Yaptıklarımı görmezden geldi. Bu nedenle zaten plaket ve mask çağrısını kabul etmemiştim. Baştan tavrımı koymuş, konu mankeni olmamıştım” dedi.

Kırmak için konuşmadım

Cevat Durak ise, yaptıklarını anlattığını belirtti, “İddialı sözler söyledim. Kimseyi kırmak için konuşmadım. Amacım bu değildi. Eski başkanların da yaptıklarıyla ilgili sıkıntı yok. Kimseyle ilgili söz söylemedim. Ancak, bizim yaptıklarımız gerçek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!