Ergenekon gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon gözaltısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 00:00

İZMİR Emniyeti Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösterdiği ileri sürülen bir şebeke için teknik ve fiziki takip başlattı.

Haberin Devamı

Dün sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Çete lideri olduğu iddia edilen, İzmir’de kurulan Ergenekon Partisi’nin genel başkanı avukat T.Ü., meslektaşı olan eşi A.Ü., B.Ü., Susurluk sanığı eski MİT’çi H.A., subaylıktan atılma ve bir gazetenin sahibi C.Ç. ile V.K. gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde üç polis telsizi, ruhsatsız tabanca, av tüfeğiyle 83 mermi, sahte iki polis ve bir MİT kimliği, sahte basın kartı, kelepçe ve bazı belgeler bulundu. Ayrıca bir haber sitesinin sahibi ve Akın Birdal suikastinin şüphelisi Y.G.’nin de arandığı öğrenildi.

Şebekenin, açığını buldukları bazı işadamlarına ulaşıp para sızdırdıkları ortaya çıktı. Çete üyelerinin cep telefonundan ulaşıp, “Pastanenden yediğimiz tatlı midemizi bulandırdı, hasta olduk. Bayat tatlı satıyorsun. Eğer haber yapmamızı ya da sana dava açmamızı istemiyorsan bize 500 TL ver” diye tehdit ettikleri bir pastane zinciri sahibinin polise başvurduğu belirtildi. Ayrıca şebekenin, bir süre önce yine İzmir’de gözaltına alınan ve çete liderliği suçlamasıyla tutuklanan PKK itirafçısı M.K. ile bağlantılı olduğu iddia edildi.  Çete üyelerinin benzer yöntemlerle yaklaşık 100 bin TL’lik haksız kazanç elde ettikleri ve bazı ünlü sanatçıları da ağlarına düşürdükleri bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!