En güzel kentte en büyük showroom

Güncelleme Tarihi:

En güzel kentte en büyük showroom
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 00:00

GEÇEN yıl Türkiye’deki 73 Fiat bayisi arasında müşteri memnuniyetinde birinci olan Birmot’un İzmir şubesi, yeni bir unvan daha kazandı. 1 milyon TL’lik yatırımla yenilenen Birmot İzmir, Türkiye’nin en büyük showroomu ve servisi oldu.

Haberin Devamı

Birmot Genel Müdür Yardımcısı Uğur Sakarya, Fiat, Alfa Romeo ve Lancia marka araçların satışı yaptıklarını hatırlatarak, Türkiye genelinde 11 şubede hizmet verdiklerini aktardı. Sakarya, 2011’i 35 bin araç satışı, 170 bin araçlık servis girişi, 5 bin ikinci el araç satışı ve 2 milyar TL ciroyla kapattıklarını söyledi, “Türkiye’de satılan Fiat’ın yüzde 28’ini, Alfe Romeo ile Lancia’nın yüzde 70’ni Birmot satıyor” bilgisini verdi. İzmir’le ilgili de değerlendirmelerde bulunan Uğur Sakarya, Fiat markasının İzmir’de çok güçlü olduğunu belirterek, “Markanın yüzde 17.1’lik pazar payı var. İzmir’in en çok tercih ettiği otomotiv markası. Birmot olarak geçen yıl 3 bin Fiat araç satışı gerçekleştirdik. 18 bin araca da servis hizmeti verdik. Servisten 10 milyon TL ciro elde ettik” dedi.
1 milyonluk yatırım
Sakarya, İzmir şubesinin geçen yıl Türkiye genelinde faaliyet gösteren 73 Fiat bayisi arasında showroom ziyaretinde müşteri memnuniyet alanında birinci olduğunu ifade ederek, “İzmirli müşterinin beklentisi çok yüksek. Bu nedenle bu ödül bizim için çok önemli. Biz de bunu daha ileriye taşımak ve müşteri beklentisinin bir adım önüne geçmek için harekete geçtik. Bunun için İzmir’e 1 milyon TL yatırım yaptık. Showroom ve servisimizi yeniledik. Shoowroom alanı 2 bin 65 metrekare oldu. Servis ise 4 bin metrekarenin üzerine çıktı. Bu verilerle İzmir’deki şube Türkiye’deki Fiat bayileri arasında en büyük shoowroom ve servis unvanını aldı” diye konuştu.
Fabrikadan farksız
Türkiye’nin en güzel kentine, en büyük showroom ve servisini kazandırdıklarını ifade eden Uğur Sakarya, yenilenmenin satışlara da olumlu yansıyacağını dile getirdi. Sakarya, İzmir şubenin bir fabrika gibi olduğunu ve 120 kişinin çalıştığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!