Güncelleme Tarihi:
"Ortam sanal olsa da, işlenen suç gerçektir" sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında hazırlanan 10 bin broşür, kafeterya, kahvehane, pazaryerleri, otogar, cadde ve sokaklar ile apartmanlarda vatandaşlara dağıtıldı. Kentin işlek yerlerindeki panolara da bu konuda afişler asıldı. Ailelerin, internet kullanan çocuklarına nasıl davranılması gerektiğinin anlatıldığı 4 sayfalık broşürde, çocukların şüpheci olmamaması nedeniyle internette var olan tehlikelere karşı çok daha ve savunmasız olduklarına dikkat çekildi. Bu konuda ne kadar bilinçli olunursa sanal alemdeki suçlara karşı çocukların do o oranda korunabileceği de vurgulanan broşürde ebeveynlere şu uyarılarda bulunuldu:
"Çocuklarınıza, kullanıcı adı, şifreler, ad, yaş okul, adres telefon numarası ve TC, e-mail adresi gibi kendisine ait, özel ve önemli bilgileri asla paylaşmamasını söyleyin. İnternet kullanımıyla ilgili olarak başta kendinize olmak üzere belirli ve kesin kurallar koyup, ailedeki herkesin bu kurallara uyması konusunda ortak karar alın. Kurallarla ilgili olarak bir aile sözleşmesi yapın ve tüm bireyler bunu imzalasın. Bilgisayarınızı görünür bir yere koyun. Çocuğunuza internette okuduğu, gördüğü ve karşılaştığı her şeye inanmaması gerektiğini, tanımadığı insanlarla arkadaşlık yapmamasını, tekliflerini de kabul etmemesini, gelen mesajları açmamasını, çağrılara cevap vermemesini öğretin. Çocuğunuzdan internette zararlı içerik ile karşılarsa hemen kendinize bilgi vermesini isteyin. Herhangi bir konuda tehlikede olduğunuzu hissettiğinizde adli birimlere şikayetçi olun. Zararlı içeriğe ulaşımı engellemek için güvenli internet çocuk profili kullanın. Ayrıca bilgisayara mutlaka anti-virüs programı yükleyip, en az haftada bir güncelleme yapın.
Çocuğunuza cep telefonunun oyuncak aracı olmadığını, radyasyon yaydığını ve gelişmekte olanların 5 kat daha radyona maruz kaldığını anlatın. Çocuğunuza özel bilgi, resim ve videoları cep telefonunda başkalarına iletmemesi gerektiğini, yabancılara numara paylaşmama konusunda uyarılarda bulunun. İnternetin çocuğunuzun zamanını çalmasına izin vermeyin. Orada geçireceği zamanın dersleriyle, ailesinin, arkadaşlarının yanında ya da sosyal ve fiziksel aktivitelerin önüne geçmesi için çalışın. Evinizin yabancılar tarafından görünmemesi için web kamerası kullanmaması gerektiğini ve paylaştığı her şeyin görünebileceğini ve internette yayınlanan her türlü bilginin bir daha silinmediği konusunda çocuğunuzu bilgilendirin."