Emlakçıların savaşı

Güncelleme Tarihi:

Emlakçıların savaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mevlüt Kayaoğlu, Mesut Güleroğlu başkanlığındaki İzmir Emlak Komisyoncuları Odası'nın sahte imza ve mükerrer kayıtlarla usulsüz olarak kurulduğunu öne sürdü. 507 Sayılı Yasa'ya göre meslek odalarının en az 200 üyeyle kurulabileceğini belirten Kayaoğlu, ‘‘Burada ise 4 kişinin ismi kurucu üyeler listesinde ikişer kez yazılarak sahte kayıt yapılmış’’ dedi.

OLAYDA Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin de suçlu olduğunu öne süren Mevlüt Kayaoğlu, ‘‘Örneğin, Cemil Çağlar isimli meslektaşımız da Oda'nın kurucu üyeleri arasında yer almadığını ve imzasının sahte olduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Biz de sektörü temsil eden bir dernek olarak konuyla ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Esnaf Genel Müdürlüğü'ne müracat ettik ve tüm belgeleri sunduk’’ diye konuştu.

KAYAOĞLU, 1999 yılında kurulan Oda'nın başkan ve yöneticilerinin de kişisel menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini öne sürdü, ‘‘İlk genel kurulda oda yöneticileri, 2000 Ocak ayında maaşlarına yüzde 100 zam yapılması için karar aldırıyorlar. Burada meslektaşlara hizmet değil, kişisel çıkarların ön plana çıktığı açıkça görülüyor. Biz yetkililerden gerekenin yapılmasını bekliyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!