Elektroşoklu işkence çetesi

Güncelleme Tarihi:

Elektroşoklu işkence çetesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

İzmir’de jandarma, çek senet tahsilatı ve tefecilik yapan, yaralama ve tehdit olaylarına karışan 25 kişiyi yakaladı ve adliyeye sevketti.

Haberin Devamı

İZMİR’de vatandaşlardan gelen borç aldıkları kişilerin zorla mallarına el koydukları yönündeki şikayetler üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından elemanlarının kimliği belirlenen çeteye geçen cuma günü eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda aralarında çetenin lideri Veli Alemdar’ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.
200 mağdur var
İzmir ve Çeşme’de gece klüpleri bulunan cete lideri Alemdar ile diğer zanlıların ev ile işyerlerindeki aramalarda, çok sayıda çek senet, elektro şok cihazı ele geçirildi. Çek senetlerin incelenmesinde 200 ayrı mağdurun kimliği tespit edildi. Jardarmanın ulaştığı ismi yazılı olan kişilerden bazıları zanlılardan şikayetci oldu. Çete elemanlarının eğlence mekanlarına gelen kişileri zorla borçlandırdıkları, kumar oynattıkları, ayrıca kendi istekleriyle borç alan kişilere de yüksek faizlerle para verdikleri yapılan şikayetlerle belirlendi.
İşkence aletleri
Zanlıların, vadeleri geçen alacaklarını zorla aldıkları, mağdurların mallarına el koydukları tespit edildi. Bu sırada kendilerine direnen bazı mağdurlarına ise elektroşok cihazıyla işkence yaptıkları, kaçırarak tartakladıkları da ileri sürüldü. Mağdurlardan bazılarının borçlarının 1.5 Milyon TL’yi bulduğu, bazılarının ise 50 bin TL borç aldığını, ödemesine rağmen borcunun 400 Bin TL’ye çıktığını söyledikleri öğrenildi. Çete elemanlarından 5’i jandarma ekiplerince ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, 25 kişi ise işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!