Ekononmi Hattı...

Güncelleme Tarihi:

Ekononmi Hattı...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2007 21:33

Kuyumcular 55 yaşındaİzmir’de çatısında bin kuyumcuyu barındıran İzmir Kuyumcular Odası 55 yılı geride bıraktı. Oda, yeni kurslar açıyor.İZMİR Kuyumcular ve Sarraflar Cemiyeti adıyla kurulup, sonradan çıkan kanunlar kapsamında ismi ve üye yapısı değişen İzmir Kuyumcular Odası 55 yılı geride bıraktı. İzmir’de sayıları 1000 civarında kuyumcuyu bünyesinde barındıran oda, sektördeki eğitim çalışmalarına da destek veriyor.Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Taş ve Metal İşlemeciliği Programı’nın oluşturulmasına katkı sağlayan, çeşitli alanlarda eğitim kursu düzenleyerek, sektöre kalite ve standart gelmesine yardımcı olan Kuyumcular Odası, Uluslararası Gemoloji Enstitüsü’nden, açtığı pırlanta kursundan dolayı başarı belgesi aldı. Oda’nın yayın organı Altın Haber Dergisi’nde yarım asrı aşan tarihi gözler önüne seriliyor.Balıkçı beş yılı geride bıraktıKARŞIYAKA Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi üzerinde hizmet veren Murat Kulanlar’ın işletmesini üstlendiği Balıkçı Mehmet Usta, beş yılı geride bıraktı. 40 kişi oturma kapasitesine sahip mekan . Saat 11.00 ile 01.00 arası servis veriyor. İşletme yöneticisi Murat Kulanlar, "8 personelle verdiğimz hizmet ve sunduğumz lezzetle müşterilerimizden tam puan alıyoruz" dedi.Ticaret Kanunu hiç beklemesinİzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Feyzullah Topçu, yeni Türk Ticaret Kanunu tasarısının bir an önce yasalaştırılması gerektiğini belirterek, seçim sonrasına ertelenmesinin Türkiye için büyük kayıp olacağını savundu. Topçu, 1957 yılında çıkan mevcut kanunun ekonomik ve sosyal hayatın gereksinimlerini karşılamaktan uzaklaştığını, bu nedenle pekçok uyuşmazlığın yargıya taşındığını kaydetti. Başkan Feyzullah Topçu, "1535 maddeden oluşan yeni tasarının ana hedefi şeffaflık ve denetim. Tasarı ivedilikle yasalaşmalı" dedi.Köşebaşı’ndan yeni bir spesiyal dahaTÜRKİYE’nin önde gelen et restoranlarından, 18 şubeye ulaşan Köşebaşı, İstanbul’da büyük ilgi gören ciğer şişi İzmirli müşterileriyle buluşturdu. İzmir’de iki yılı geride bıraktıklarını belirten İşletme Müdürü Cevdet Akgüç, "Sadece salı ve cuma günleri özel kuzu ciğerini müşterilerimizin damak tadına sunuyoruz. Balıkkesir’de özel olarak kesim yapılan kuzulardan elde edilen ciğerler Adana usulü şişte servis ediliyor. Ciğer sumaklı soğan, közde domates ve biberle sunuluyor. Yanında ise şalgam ikram ediliyor. Salı ve cuma günleri ciğer için özel rezervasyon alıyoruz" dedi. Köşebaşı’nda ciğerin porsiyonu 11 YTL’den satılıyor.Karşıyaka’da esnaf belediyeye giriyorİZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde, zabıta ekiplerinin kaldırım işgalleri ve seyyar satıcılara yönelik olarak yaptığı operasyonun esnaftan tepki görmesinin ardından Çarşı’nın daha iyi hale gelmesi için toplantı yapıldı. Belediye Başkanı Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, "Tek tip bir karar alarak tüm sokaklarda uygulama imkanı herkesi memnun etmiyor. Her sokakta esnaf kendi arasında 5-7 kişilik değişik işkollarından temsilci belirlesin. Belediye sorumluları ile birlikte o sokağın kurallarını belirleyelim." dedi.Denizli Arev’deDENİZLİ’de beyaz eşya devi Arçelik ile mobilya sektörünün lider markası Arstil, Denizlispor yöneticisi Osman Zurlu’nun açtığı Arev Mağazası’nda buluştu. İddialı koleksiyonHAZIR giyim sektöründe 15 yılı geride bırakan İzmirli Kos firması, katalog çekimlerini genç model Gökhan Keser’le yaptığı 2007 yaz koleksiyonunda iddialı.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!