Ekonomik seferberlik

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik seferberlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2009 00:00

7 yıldır süren ekonomik büyümenin negatife dönmesi işadamlarını ürkütüyor. İTO Başkanı Demirtaş, “Herkese görev düşüyor” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ekonomisinin 7 yıl sonra ilk defa küçüldüğünü, ihracatın frene bastığını belirterek, “Büyüme rakamları ürkütücü, ihracat rakamları düşündürücü, işsizlik rakamları korkutucu. Bu gidişe dur demek için hükümetten iş dünyasına kadar piyasanın bütün aktörlerini içine alacak şekilde ekonomik seferberlik başlatmanın tam zamanı.

İşsizlik korkutucu

Ekonominin küçülüp, halkımızın fakirleşmesini ancak böyle durdurabiliriz” dedi. Ekonominin lokomotifi durumundaki imalat sanayi, inşaat ve ticaret sektörlerinde küçülmenin yüzde 10 gibi çok yüksek rakamlara ulaştığını belirten Demirtaş, “Bunlar en fazla istihdam yaratan sektörler. Diğer yandan özel sektörün yatırımları da aynı dönemde yüzde 25 azaldı. Tabii bütün bunları üst üste koyunca işsizlik de 3 milyonu geçip çok korkutucu bir noktaya ulaştı. İşsizliğin böyle artması ciddi sorunlar doğurur” dedi.

İhracat rakamları düşündürücü

Haberin Devamı

Diğer yandan döviz kurundaki yükselmenin ihracatçıya derman olamadığını belirten Demirtaş, “İhracat rakamları düşündürücü. Çünkü, geleneksel ihracat pazarlarımız olan ABD ve AB ülkeleri de krizle pençeleşiyor. Şubat ayında ihracatımız yüzde 25 azaldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!