Ekonomik kriz belimizi büktü

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik kriz belimizi büktü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2010 00:00

Narlıdere Belediye Başkanlığı’na Rekor bir oyla üçüncü kez seçilen Abdül Batur, ekonomik sıkıntıdan yakındı. Batur, “Büyük yatırımları zamana yaydık ve 4 yıl içinde tamamlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerde 3’ncü kez koltuğa oturan Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, son yerel seçimlerin ardından geride kalan bir yılı değerlendirdi. Üçüncü döneminde elde ettiği yüzde 72’lik oy oranı ile ilçeler bazında Türkiye rekoruna ulaşan Batur, bu durumun kendilerine daha fazla sorumluluk yüklediklerini, önceki iki dönemde olduğu gibi, bu dönemde de katılımcı bir yönetim anlayışını sürdüreceklerini söyledi.
ÇAĞDAŞ NARLIDERE HEDEFİ
Görevde bulunduğu 1999-2009 yılları arasında hem sosyal hem de fiziki projeler ile ilçeye yeni bir vizyon kazandırdıklarının altını çizen Başkan Batur, bu süre zarfında İzmir’in en büyük Cemevi ve Türkiye’ye örnek olarak gösterilen Engelliler Merkezi projelerini hayata geçirdiklerini belirtti. Batur “Göreve geldiğimizde, 45 konu başlığı altında topladığımız yapılması gereken projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. 10 yılda yapmış olduklarımız, vatandaşlarımızdan taktir gördü ki 2009 yerel seçimlerinde de ipi göğüsledik. Özellikle sosyal projeler ile Narlıdere, İzmir’in çekim merkezi haline geldi. Yerleşim konusunda da tercih edilen bir ilçe yarattık. Amacımız Narlıdere’yi 2009-2014 yılları arasındaki çalışmalarımızla, daha modern, daha yaşanır, bir ilçe haline getirmektir” dedi.
MALİ SIKINTILAR
11 yıldır başkanlık koltuğunda oturan ve Narlıdere halkının her geçen gün daha da artan sevgisini kazanan Başkan Abdül Batur da, diğer belediye başkanları gibi ekonomik sıkıntılardan yakındı. Batur, 11 yılda görmediği kadar zor bir mali süreç yaşadıklarını belirterek “Bir yıl boyunca karşımıza çıkan en büyük zorluk mali sıkıntılar oldu. Küresel krizin etkileri ile vergi gelirlerimiz azaldı. İller Bankası payları hiç olmadığı kadar düştü. Krizden etkilenen vatandaşlar da belediyeye olan emlak vergilerini ödemekte güçlük çekince zor durumda kaldık. Yaklaşık 8 Milyon TL vergi alacağımız var ancak tahsil edemiyoruz. SGK’ya olan 8,5 Milyon TL’lik vergi borcumuzu da İller Bankası paylarından kesilecek şekilde yapılandırdık. Bu dönemde belediyemizin gayrimenkullerini de değerlendiremedik. Çok şükür ki askıya alınan bir projemiz yok. Büyük yatırımları zamana yaydık ve 4 yıl içinde tamamlayacağız. Vatandaşlar ile iletişim kurarak sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum”dedi.

Haberin Devamı

NARLIDERE MEYVELERi TOPLAYACAK

Haberin Devamı

İki dönemde elde ettiği tecrübelerin meyvelerini, bu dönemde toplayacağını belirten Başkan Batur, geride kalan bir yılı, dört yıla yayılan büyük yatırımlar için hazırlık süreci olarak değerlendirdi. Batur, stratejik plan ve bütçe hesaplamaları ile 5 yıllık süreci sağlam temellere oturttuklarını belirterek, bir yılda hayata geçirilen faaliyetleri şöyle sıraladı:
· İlçemizin can damarı olan Mithatpaşa Caddesi yenilenmesi ve kavşak düzenlemeleri için gerekli proje çalışmalarını tamamladık ve ihale sürecine başladık.
· 2. İnönü- Atatürk Mahallesi’ndeki “Kent Dönüşümü Son Etap” revizyon çalışmalarını ve planlamalarını 2009 yılı içinde tamamlamayı başardık.
· Sokaklarımızı çağdaş bir yapıya kavuşturmak için 10 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalara 2009’da hız verdik. Bir yıl içinde toplam 75 bin metrekare parke taşı döşedik.
· Sosyal projeler arasında engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini yakından ilgilendiren ve bizim de çok önem verdiğimiz “Nar Taneleri Akşam Bakım Merkezi’ni” Türkiye’de ilk kez hayata geçirdik. On yıldır devam eden hizmetlerimizi de aksatmadan devam ettirdik.

Haberin Devamı

TATI: YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, tartışmalarla geçen ilk yılında, hizmet ve yatırımları da hızla gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Tatı “2010 Buca’nın yatırım yılı olacak” dedi.

Yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilk yılını tartışmalar içinde geçirdi. Seçimlerin hemen sonrasında partili bazı meclis üyeleri ile arası açılan Başkan Tatı, yıl boyunca farklı konularda tartışma yaratan iddiaların hedefi haline geldi. Geride kalan bir yılı değerlendiren Tatı, medyada da geniş yer bulan sıkıntılara rağmen, Buca halkına yapılan hizmeti aksatmadıklarını bildirdi. Başkan Tatı “2010 Buca’nın yatırım yılı olacak” diye konuştu.
HERKESE HİZMET VAR
Tatı, göreve geldiklerinde 24 milyon TL’ye yakın bir borç ile belediyeyi devraldıklarının altını çizerek “İller Bankası gelirlerimizin azalmasına rağmen büyük miktarda borç ödedik. İlçedeki 73 okuldan 33 tanesinin bakım ve onarımını yaptık. 12 tanesini tamamen yeniledik. Fen İşleri Müdürlüğü’müz ile birlikte hizmet fakiri Mustafa Kemal, İnönü, Seyhan, Kuruçeşme, Göksu, Yıldız, Atatürk, Adatepe, Gaziler, Şirinkapı mahallelerinde 76 farklı noktada kaldırım çalışmalarını tamamladık” diye konuştu. Buca’nın İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olmasına rağmen, arzulanan çağdaş ve modern pazaryerlerine sahip olmadığına dikkat çeken Başkan Ercan Tatı, Buca Merkez ve Şirinyer pazaryerlerinin, bir yıl içinde çok amaçlı kompleks şeklinde projelendirildiğini belirtti. Tatı, geri kalan pazaryerlerinin yatırımlarının da 2010 yılı içinde tamamlanacağını söyledi.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yapımı sırasında tartışmaların yaşandığı bazı büyük projeleri askıya almak yerine, tamamlamayı seçtiklerini belirterek, hizmet adına hiçbir harcamadan kaçınılmadığını belirtti. Tatı “Bir yıl içinde, bizden önce başlatılan bazı projeler için harcamalar yapmak zorunda kaldık. Milyon liralara mal olan Kültür Merkezi, Mask ve Spor Vadisi yatırımları ile ilgili kaynak aktarımları gerçekleştirdik. 2010 yılında da acil ihtiyaçlarımıza yönelik yatırımları tamamlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

2010 PROJE YILI OLACAK

Başkan Tatı, önümüzdeki 4 yıllık görev döneminde, hayata geçirmeyi planladıkları sosyal projeler ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Vizyon projemiz olarak gördüğümüz ve Mustafa Kemal Atatürk adını taşıyacak olan Kız Öğrenci Yurdu’nu, bu yıl içinde tamamlayacağız. Kötü durumdaki parklarımızı ve yeşil alanlarımızı rehabilite ederek sosyal donatı alanları oluşturacağız. Hizmette ikinci plana atılmış olan varoş mahallelerine pozitif ayrımcılık yaparak adil hizmet anlayışını getireceğiz. Görev süremiz içinde Kasaplar Meydanı’nı yenileyeceğiz ve en az iki büyük alanı ilçemize kazandıracağız. Kadınlarımızın istihdamına yönelik üretici pazarlarımızı en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Temizlik konusunda bir yılda katettiğimiz yolu, bundan sonra da sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Yarın: Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!