Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 21:17

Haberin Devamı

Kışın ısın yazın ödeBurcu TANER, (DHA)

izmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (İZMİRGAZ), 2011 yılına yeni kampanya ve yatırımlarla başladı. Bu yıl doğalgaz altyapısı, dağıtım ve işletme hizmetleri için 25 milyon liralık yatırım yapacak olan şirket, “Kışın ısın yazın öde” kampanyasına start verdi. Genel Müdür Burçin Yandımata, geçtiğimiz yılın son 4 ayında uyguladıkları “Doğalgazsız Ev Kalmayacak” kampanyasının büyük ilgi gördüğünü ve yıl içinde toplam 58 bin abonelik aldıklarını, bu rakamın da Türkiye’deki en yüksek rakam olduğunu kaydetti. Yandımata, “Kampanyanın devamını isteyenlerin karşısına onları hayal kırıklığına uğratmayacak yepyeni bir kampanya ile çıkıyoruz. ‘Kışın ısın yazın öde’ kampanyası ile isteyen herkes doğalgaza geçebilecek. Hiçbir harcama yapmadan doğalgaz tesisat dönüşüm işlemlerini gerçekleştirecek, taksit ödemelerine 4 ay sonra başlayacak” dedi. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin İzmirgaz yetkili iç tesisat firmalarına vatandaşlık numaralarının yer aldığı kimlikleriyle başvurmaları yeterli olacak.

Haberin Devamı

Katarlı Şeyh otelini kiraladıMustafa SARIİPEK, (DHA)

KATAR Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi Üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani’nin geçen yıl satın aldığı, ancak sezon boyunca kapalı kalan Marmaris İçmeler’deki beş yıldızlı Munamar Otel, beş yıllığına kiralandı. Marmarisli turizmci Orhan ve İlhan Gündoğan kardeşler, Den-ma Et şirketi sahibi Gökçe Yanıker, Oylum Otel’in işletmecisi Erkan Hayaloğlu ve Marmaris Resort Otel’in sahibi Saruhan Saraylı’nın oluşturduğu beş kişilik Güney Yıldızı Otelcilik Konsorsiyumu, Katar şeyhi ile yaptığı pazarlığın ardından tesisi yıllık 950 bin dolar bedelle kiraladı. Ötelin, yapılacak düzenlemelerin ardından 15 Nisan’da hizmete açılacağı belirtildi.

GDO analizi için ilk laboratuvarHÜRRİYET / izmir

EGE Bölgesi’nde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) analizi yapan ilk laboratuvar Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde açıldı. izmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Ege İhracatçı Birlikleri desteğiyle hayata geçirilen AGROLAB, GDO analizlerin yanında antioksidan, element, ağır metal, şeker, vitamin, toprak, su analizleri de yapacak. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, “İhracatçı Birlikleri ile birlikte yola çıktık. İZKA’ya teklifimizi verdik. İZKA 400 bin TL’lik projeye 300 bin TL destek verdi” dedi. EİB Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da “Bu proje ile bölgemizde bir ilk de gerçekleşti, Agrolab, Ege Bölgesi’nde Genetiği Değiştirilmiş Organizma analizi yapan ilk laboratvuar olarak faaliyetlerine başladı” dedi.

Haberin Devamı

İzmirli renkli çantaları sevdiHÜRRİYET / HÜRRİYET

PLASTİK poşet kullanımını bir yıl içinde yüzde 17 oranında azaltan, oranı yıl sonuna kadar yüzde 30’a çıkarmayı planlayan Kipa’nın 5 farklı desen ve ebatta hazırladığı çevreci çantalar beklenilenin üzerinde talep gördü. 5 farklı desen ve ebattaki eğlenceli çantalar modaya uygun renk ve desenleriyle de fark yaratıyor. “Ömür boyu” konseptiyle 50 kuruşa satılan doğa desenli çantalar, kullanılmaz hale geldiğinde ücretsiz olarak yenisiyle değiştirilecek.  1.79 TL’ye satılan büyük, 1.49 TL’ye satılan küçük dayanıklı çantalar ise uğur böceği desenleriyle alışverişe renk katıyor. 3.5 TL’lik iki ayrı boydaki katlanabilir çanta da, kullanım ve taşıma kolaylığı sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!