Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2010 23:59

Haberin Devamı

Petkim’in müdürü yılın yöneticisiİŞLETME İktisadı Enstitüsü Mezunları Derneği izmir Şubesi (İMED), Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz’u “Yılın Yöneticisi” seçti. Onur belgesini Yavuz’a veren Şube Başkanı Fikret Aytek, Petkim’in özelleştirme sonrasında Türkiye için büyük önem taşıyan yatırımlara hazırlandığına dikkat çekti.Eğitimin niteliği ve önemi Aytek, “Yavuz, istanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde MBA yapan bir arkadaşımız. Mezunlarımız bugün Türkiye’nin hemen her yerinde, özel sektör ve kamuda çok önemli görevleri başarıyla ifa ediyorlar. Bu başarının altında ise aldıkları eğitimin niteliği ve önemi yatıyor” dedi. Yavuz da, İşletme İktisadı Enstitüsü’nde aldığı eğitimin, çalışma yaşamının her alanında etkili olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Balıkta hedef 15 kilo tüketimEGE Su Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kızıltan, son dönemde kırmızı et fiyatlarının anormal artışı nedeniyle tüketicinin daha sağlıklı bir ürün olan balığa yönelmesini sağlayacak ortam oluştuğunu söyledi. Kızıltan, amaçlarının Türkiye’de balık tüketimini, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak olduğunu belirtti. Japonya’da 80, Avrupa Birliği’nde 25 kilogram olan kişi başı balık tüketiminin ülkemizde sadece 8 kilo olduğunu kaydeden Kızıltan, ilk etapta bu rakamı 15 kilograma çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Ege Palas İcradan satılığa çıkarıldı

izmir’in önde gelen otellerinden olan Ege  Palas Oteli, izmir 3. İcra Müdürlüğü tarafından icra yoluyla satışa çıkarıldı. izmir 3. İcra Müdürlüğü, Alsancak semtinde bin 879 metrekare alan üzerine  kurulu 21 katlı ve 116 odalı Ege Palas Oteli’ni 18 milyon 452 bin lira, otelin  altında bulunan alışveriş merkezi içindeki 12 dükkanı da toplam yaklaşık 1 milyon  630 bin lira muhammen bedelle açık artırmaya sundu.  İhalelerin otel için 1 Kasım, dükkanlar için ise 26 Kasım 2010’da  yapılacağı ifade edildi.

Erkunt’dan doğa dostu traktör TÜRK tarımının coğrafi şartlara bağlı farklı üretim yöntemlerine uygun modaller üreten Erkunt Traktör, yeni geliştirdiği “e serisi”ni piyasaya sundu. Genel Müdür Zeynep Erkunt Armağan, çiftinin alım gücünün ortanın altına indiğine dikkat çekerek, “4 milyon 500 bin liralık yatırımla çiftçimize en kaliteli ürünü en uygun fiyata vermeyi amaçladık” dedi. Bu yıl hedeflerinin ihracat dahil 3 bin traktör olduğunu söyleyen Armağan, garanti süresinin 3 yıla çıkarıldığını da hatırlattı. 60 beygir gücünde 2 çekerli e serisi modeli 37 bin 500 TL, 80 beygir gücünde 4 çeker kabinli ve klimalı modeli ise 58 bin TL civarındaki fiyatıyla satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Tukaş Mutfağı’nda Lezzet Günleri

PRATİK ve lezzetli ürünleriyle tüketicilerin mutfaktaki en iyi yardımcısı olan Tukaş, “Yok telaş, var Tukaş” sloganıyla tüketiciye sesleniyor. Bu amaçla çeşitli illerdeki 5M Migros mağazalarında market içinde kurulan Tukaş Mutfağı, ilgi gördü. Tüketiciler, Tukaş Mutfağı’nda hem eğlendiler, hem de çeşitli hediyeler kazandılar. 3 Ekim’e kadar açık kalacak Tukaş Mutfağı’nda tadım ve promosyon çalışmaları yapılırken, hafta sonları dünyaca ünlü şefler Eyüp Kemal Sevinç, Cengiz Kına, Serkan Kandemir ve Barış Taner eşliğinde yemek hazırlanacak. 5 TL’lik Tukaş ürünü alanlara baharatlık, 7 TL’lik alanlara ise kapaklı kase hediye edilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!