Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 21:44

Haberin Devamı

Bakır saatleri AB’ye tanıtacakMustafa OĞUZ, (DHA)Bakır sanatını Türkiye’de yaşatmaya çalışan sayılı ustalardan Hasan Var, incelikle işlediği saatleri AB’ye tanıtmak amacıyla proje desteği alabilmek için izmir Kalkınma Ajansı’na başvurdu. Bakır sanatının, sahip çıkılmazsa yok olup gideceğini, Türkiye’de bu sanatı yapan gerçek ustaların sayısının parmakla sayılacak kadar azaldığını belirten Hasan Var, “Avrupalılar henüz daha bu sanatı tanımıyor. Projem İZKA tarafından onaylanırsa bu sanatın ünü Avrupa’ya yayılır ve ilgi görür. ” dedi.

Hileli zeytinyağı Aydın’da incelenecek

Aydın Ticaret Borsası (AYTB) Yönetim Kurulu  Başkanı Adnan Bosnalı, hileli zeytinyağıyla mücadele konusunda başlatılan  projede, tüm analizlerin AYTB Aydın Gıda Laboratuvarı’nda yapılacağını bildirdi. Bosnalı, istanbul’da Türkiye  İhracatçılar Meclisi Toplantı Salonunda yapılan geniş katılımlı basın  toplantısıyla Zeytindostu Derneği’nin diğer sivil toplum kuruluşlarıyla başlatmış  olduğu kalite kontrol projesinin kamuoyuna tanıtımının yapıldığını hatırlattı.

Gerçek zeytinyağı

Haberin Devamı

Bu projeyle marketlere işbirliği önerildiğini ve marketlerin raflarında  yer alan zeytinyağların kalite güvencesinin garanti altına alınmasının  amaçlandığını anlatan Bosnalı, projeyle tüketicilerin de bilinçlenmesi  sağlanarak, sektörde yaşanan tağşiş (hileli karışım) sorunun önüne geçilmesi ve  gerçek zeytinyağının tanınmasıyla tüketimin artırılmasının hedeflendiğini  kaydetti.

Zurich HelpPoint hasar merkezi açtı

ZURİCH Sigorta, istanbul ve ankara’dan sonra beşinci Zurich HelpPoint Hasar Merkezi’ni izmir Bayraklı’da hizmete açtı. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lutz C. Bauer, Genel Müdür Ertuğrul Bul ve acentelerin katıldığı açılışta, çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Başkan Vekili Lutz C. Bauer, “Müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedeflediğimiz Zurich HelpPoint Hasar Merkezi hizmetimiz, şirketimizin müşterileri odaklı yaklaşımının elle tutulur bir kanıtıdır” dedi. Önümüzdeki dönemde ise Adana, Bursa ve antalya’ya merkez açılacağı bildirildi.

Köfteci Ramiz tavuğa girdi

Haberin Devamı

“Değişmeyen lezzet, uygun fiyat” ilkesiyle eşsiz lezzetler sunan Köfteci Ramiz, zengin içerikli mönüsüne “Ramiz Soslu Tavuk”u da ekledi. Harlı ateşte, özel pişirme yöntemleriyle hazırlanan Ramiz Sos’la marine edilen tavuklar, yanında bol yeşillik ve mevsim sebzeleriyle servis ediliyor.

Tariş Pamuk’ta borçlar bitiyor

TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, birliğin çeşitli bankalara olan borçlarıyla ilgili yeniden yapılandırma görüşmelerinde son aşamaya geldiklerini belirtti. Vakıfbank ile yaptıkları görüşmeleri tamamladıklarını, onay  beklediklerini anlatan Azbazdar, “Faiziyle birlikte 105 milyon liralık borcu 2 yılı ödemesiz, kalanı 4 yılda ödenmek suretiyle yeni bir faiz oranıyla protokol yaptık. Onayını  bekliyoruz. Ay sonundan önce bitireceğiz. Geriye sadece Denizbank kalıyor. Teknik anlaşmazlıklar var. Bu bankaya da faiziyle birlikte 75 milyon lira borcumuz var. 18 ay geri ödemesiz 5 yıl vadeli  bir protokol üzerinden görüşüyoruz. izmir Kahramanlar’daki yerimizin de imarlı hale gelmesiyle gelir paylaşımı modeliyle değerlendireceğiz. Bu da tamamlandığında artık birlik bu kötü dönemini kapatmış olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!