Güncelleme Tarihi:
Pizza sektöründe Ravelle yeni marka
ALMANYA ve İsveç’ten sonra Kemeraltı’na Pizza da Ravelle ismi ile üç katlı restoran açan Faruk Çelik, büyük kentlerdeki yoğun rekabetin Anadolu’ya kaydığını belirtti. Bir Amerikalı yılda yaklaşık 70 dilim pizza tüketirken, Türkiye’de bu miktarın 3.5 dilim olduğunu kaydeden Çelik, bunun da sektörün potansiyalini gösterdiğini anlattı. 300 metrekare alana sahip olan Pizza da Ravelle’yı ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da “Belediye olarak kalite, hizmet anlayışı ve hijyeni ön plana çıkaran mekanlara destek veriyoruz” dedi.
Şık mutfakların sırrı Gaggenau’da
GAGGENAU’nun ankastre mutfak cihazları, Agora Alışveriş Merkezi’ndeki yeni mağazasında tüketicilerle buluştu. Firmanın ürün pörtföyünde yer alan ürünlerin tümünü görme olanağı sunan mağaza büyük ilgi gördü. izmir’in köklü firmalarından Arca tarafından işletilen Gaggenau Agora Alışveriş Merkezi mağazası, özenli ve ferah iç mimarisi ile tüketicilere beyaz eşya satış noktalarında görmeye alışkın olmadığı, sıra dışı bir deneyim yaşatıyor.
Gemi sökümcü kriz tanımadı
ALİAĞA Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek, dünyada yaşanan global krize rağmen 11 ayda 107 geminin sökülerek, 260 bin ton hurdanın ekonomiye kazandırıldığını, sektörün hızla büyüdüğünü bildirdi. Şimşek, küresel ekonomik krizin, armatörlerin yaşlı gemilerini hurdaya ayırmasına neden olduğunu, bu durumun sektördeki iş potansiyelini artırdığını belirterek, tam kapasite ile çalıştıklarını söyledi. Bu nedenle çalışan sayısının 8 bine ulaştığını kaydeden Şimşek, Aliağa’da geçen yıl 80 gemiden 140 bin ton hurda çıkarıldığını, bu yılın 11 aylık döneminde miktarın ikiye katlandığını anlattı.
Süt üreticisi destek istiyor
KOOPERATİFÇİLİK alanında ülke çapında yaptığı başarılı çalışmalarla adını duyuran Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, et fiyatlarında yüzde 40’lara varan yükselmenin süt üreticisini tehdit eder hale geldiğini söyledi. Borçlu süt üreticisinin, süt hayvanlarını kesimhanelere gönderdiğini belirten Eskiyörük, “Bugüne kadar bölgemizde süt ineklerinin yüzde 20’si, yani yaklaşık 50 bin hayvan kesildi” dedi. Bu alanda üreticinin daha fazla desteklenmesini isteyen Eskiyörük, “Süt fiyatlarının da belli bir noktaya gelmesi ne yazık ki üreticiyi memnun etmiyor. Süt hayvanı milli servetimizdir” diye konuştu.
Travel’in onur konuğu Denizli
DENİZLİ, 10-13 Aralık’ta izmir’de düzenlenecek Travel Turkey Turizm Fuarı’nın onur konuğu olacak. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, kent yöneticilerini ve turizmcileri biraraya getirerek, hazırlıkları gözden geçirdi. Fuarda, Denizli’nin kültür ağırlıklı bir kent olduğunu ortaya koyacaklarını belirten Erkmen, “Sağlık turizmindeki potansiyelimizi, mağara turizminde Denizli’nin tercih edilebileceğini, doğal güzellikleri çok iyi tanıtmalıyız” dedi.