Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 20:07

Haberin Devamı

İncir AB’den döndü

EGE Kuru Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Menaşe Gabay, gıda ihracatının büyük önem taşıdığını, ürünlerin uygun saklama koşullarında korunmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Gabay, yüzde 95’i ihraç edilen kuru incir için Avrupa’daki alıcıların üreticileri denetlemeye geldiğini hatırlattı.

Gözlükten sonra dekorasyon işi

İZMİR’de gözlük sektöründe hizmet veren Fatih Filiz, İzmir ve Gaziantep’in yaklaşık yarım asırlık dev mobilya fabrikalarıyla el sıkışarak hazır vakum, akrilik kapak ve mobilya kapı sektöründe Ege Bölge satış temsilciliklerini üstlendi. Maspower ve Egepres ürünlerinin satılacağı mağaza Karşıyaka’da hizmete girdi.

Egelilerin Ayağina

Filiz, hazır mutfak, hilton banyo, büro takımları, salon yaşam üniteleri, sektöründe sıkça kullanılan akrilik, vakum, hig-glos, laminat kapaklar, laminant tezgahlar ve hazır masa tablalarını İzmir ve Egeliler’in ayağına getireceğini belirterek, “Yakında Denizli ve Isparta illerinde dekorasyon ve yan sanayi üzerine mağazalar açacağız” dedi.

Haberin Devamı

Outlet furyasına YKM de katıldı

OUTLET fiyatlarıyla alışveriş yapan İzmir-liler’in buluşma noktası olan Park Bornova Outlet Center, alışveriş sektörünün köklü firmalarından YKM ile gücünü artırdı. Çok katlı mağazacılığın öncü ismi YKM, Park Bornova Outlet Center’de ilk outlet mağazasını açtı. Özel kampanya ile hizmete giren mağaza, 26 Temmuz’a kadar ikinci ürüne yüzde 50 indirim uyguluyor.

Yeni Sürprizler Olacak

Tüm mağazalarıyla ziyaretçilerine uygun fiyatlı alışveriş sunduklarını vurgulayan Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü Aysel Öztezel, “Bünyemizde bulunan seçkin markaları artırmaya yönelik çalışmalarımız, önümüzdeki dönemde yeni sürprizler getirecek” diye konuştu.

By Blue Bodrum’da örnek daire hazır

ÖNDERLER A.Ş. ve Park Yapı ortak projesi olan “My Blue Residence Bodrum” hızla ilerleyen proje içinde örnek daireyi tamamlayarak, özenle seçilen eşyalarla dekore etti. “İnsanlara her zaman estetik ve kaliteyi sunmak gerekir” düşüncesini ana ilke edinen firma, My Blue Residence projesini ile geleceğe yatırım olarak kabul ediyor.
24 saat güvenlik hizmeti
    85 ünite, yüzme havuzları, çocuk parkları, oyun salonları, spor merkezi ve saunası, 24 saat güvenlik hizmeti sunan bir proje olan My Blue Residence’ın Bodrum’un en prestijli projeleri arasında yer alacağını belirten firma yetkilileri, “Aklının ucundan Bodrum’dan bir ev almak düşüncesi geçen herkesi örnek daireyi incelemeye davet ediyoruz” dedi.

Birleşin size kredi verelim

Haberin Devamı

DENİZLİ’nin tekstil merkezlerinden Tavas’ın Kızılcabölük Beldesi’ndeki atölyelere birleşme çağrısı yapan KOSGEB Denizli Müdürü Kemal Bildiş, “Bu sizi güçlendirir” dedi. Tekstil işletmelerinin tekil çalışmak, birbirinin müşterisini etkilemek ve pazara olumsuz hava katmak yerine birleşerek daha güçlü hale gelmeleri gerektiğini söyleyen Bildiş, “Birleşin, size kredi verelim. Hibe verelim. Dokuma ve el sanatları ile ilçe kalkınsın. 52 çeşit hibemiz var. Kızılcabölük bunlardan yararlansın. Parçalanmaktan vazgeçin. Birleşin, büyüyün, gücünüze güç katın. Makine parkınızı geliştirin, ürününüzü pazarlamanızı etkin hale getirin” dedi.
Kosgeb Çalişmalari
Merkezden uzakta kalan bölgelerde KOSGEB çalışmalarını anlatmakta zorlandıklarını, bazı küçük sanayici ve işletmelerin KOSGEB imkanlarından yararlanmaları gerektiği halde yanlış bilgilendirme ve yönlendirmeler sebebiyle zarar ettiklerini, kapanma noktasına geldiklerini anlatan Bildiş, “Dört yıllık üniversite mezunu çalıştıran işletmeleri desteklemek için, 18 ay maaş desteği veriyoruz. Bundan faydalanın” diye konuştu.

Damla sulamayla üretim artacak

Haberin Devamı

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR, (DHA)
MANİSA’nın Alaşehir İlçesi’nde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen bakanlık tarafından onaylanan Akkeçili Köyü Toplu Damlama Sistemi Projesi’nin ihalesi yapıldı. 1Kaymakam Musa Uslan, projeyle küresel ısınma ve kuraklığın etkin olduğu bölgede hem su tasarrufu sağlanacağını, hem de eski sistem sulamanın ortadan kalkacağını, verimliliğin artacağını kaydetti.
2 yılda tamamlanacak
3 firmanın katıldığı ihalede, işi 316 milyon 613 bin TL’ye alan Yenen İnşaat, projeyi yaklaşık iki yılda tamamlayacak. Projeye göre, 13 bin 323 metre uzunluğunda boru döşenecek. Damlama Sulama Sistemi hattıyla 3 bin 102 dekar arazi sulanacak. Proje, yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i de üreticilerden yerel katkı payı adı altında toplanacak paralarla gerçekleştirilecek.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!