Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 22:14

Haberin Devamı

Sanayiciler uyardı

EGE Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, ekonomik krizin ticari alacakların tahsilinde sıkıntılara yol açtığını belirterek bankaları uyardı. Teminat mektuplarının nakde çevrilmesi aşamasında bankalarla sorun yaşandığını kaydeden Şükürer, “Her türlü geçerlik koşulu taşımalarına rağmen, bazı teminat mektuplarının bankalar tarafından bir takım gerekçelerle tazmin edilmediği gözleniyor. Bazı şirketler bankalar aleyhine yargıya başvurdu. Yargıtay kararlarına aykırı yaklaşım, bankalara güveni sarsıyor” dedi.

İşsizler için vitrin kuyumcusu kursu

TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) ile izmir Kuyumcular Odası, iki ay süreyle ücretsiz vitrin kuyumculuğu kursu düzenliyor. Kurs süresince günlük 15 TL’den toplam 900 TL ücret alacak işsiz kursiyerler, en gözde mesleklerden birini öğrenecek. 18 Temmuz’a kadar İŞKUR’a başvuran 18-25 yaş arası işsiz kadın ve erkekler, 21 Temmuz’da ön elemeden geçirilecek. İZKO Genel Sekreteri Mehmet Gürol Atav, başarılı olması durumunda tekrarlanacağını söyledi.

Çeşme’de midye dolması servisi

Haberin Devamı

Lokman DAĞ, (DHA)YILLARDIR Çeşme’de seyyar olarak midye satan İbrahim Şık, işini dükkana taşıdı. Turistik ilçenin merkezinde açılan İbrahim Usta Midye Evi, yerli ve yabancı turistlerden de büyük ilgi gördü. Yaptığı günlük ve taze midye dolmaları 1980’den beri Çeşmeliler’e sunan Şık, “Müşterilerimi daha memnun etmek için açtığım Midye Evi’ne izmir’den özel olarak gelenler var. Çeşmeliler aradıkları damak tadını yaz-kış artık Midye Evi’nde bulacaklar” dedi.

Zibro’dan harika yaz kampanyası

 YÜKSEK teknolojisiyle üretim yapan Toyotomi ile güçlü ürünlerin satıcısı PVG Türkiye, ev iklimlendirmesi konusunda iddialı.  Zibro, 15 Temmuz’a kadar sürecek kampanyada “Kışları sıcak ve ekonomik, yazları serin ve ekonomik” sloganıyla tercih edilme dönemini 12 aya çıkardı. Orijinal Japon, inverter klimada 557 TL indirim yapılan kampanyada, günde 12 saat kullanımla gelecek elektrik faturasının 40 TL üzerini firma ödeyeceğini garantiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!