Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 22:44

Haberin Devamı

Soyak’ta bahar

KONUT sektörünün önde gelen kuruluşlarından Soyak, baharın gelişini izmir’de bulunan Soyak Mavişehir ve Soyak Siesta projelerinde düzenlenen etkinliklerle kutluyor. Soyak, projeler tamamlandıktan sonra, sosyal yaşamı renklendiren etkinliklerle de konut sahiplerine hizmet veriyor. Böylelikle Soyak sakinlerinin bir araya gelmesi sağlanarak, komşuluk ilişkilerini geliştirecek sosyal ortamlar yaratılıyor. Soyak’ta, bahar etkinlikleri kapsamasında, Soyak Mavişehir’de düzenlenen Baharı karşılama ve hıdırellez kutlaması, site sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Keskinoğlu’ndan arnavut ciğeri

KESKİNOĞLU, ‘Pratik Lezzetler’ ürün gamına ‘Arnavut Ciğeri’ni de ekledi. Tüketicinin geleneksel tatlara daha kolay ulaşmasını hedefleyen Keskinoğlu, tüm Türkiye’de sevilen bir lezzet olması nedeniyle Arnavut ciğerini ürün gamına kattı. Arnavut ciğeri, şimdi sadece ısıtılarak sofralarda yerini alacak. Piliç ciğeri, buğday unu, tuz ve özel bir baharat karışımıyla harmanlanan Keskinoğlu Arnavut Ciğeri, sofraların hem ana yemek hem de meze olarak tüketilebilecek. Protein başta olmak üzere içerdiği besin değerleriyle de zengin bir ürün olan Keskinoğlu Arnavut Ciğeri, aynı zamanda hafif bir seçenek.

Kurumlar vergisinde birinciler

Haberin Devamı

MUĞLA’da 2008 yılı kurumlar vergisi 1’incisi 17 milyon 485 bin 331 lira  ödeyen Yatağan Türkiye Kömür İşletmeleri oldu. Devlet kurumları ilk 3 sırada yer aldı. Muğla Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyd Aruntaş, il genelinde 2008 yılında 8 bin 996 mükellefin 404 milyon 824 bin 2 lira gelir üzerinden 81 milyon 20 bin 569 lira kurumlar vergisi beyanında bulunduğunu, bu rakamın geçen yılın rakamından yüksek olduğunu belirtti. Aruntaş, “2008 yılında bir önceki yıla oranla beyanname sayısında yüzde 5.2 oranında artış oldu” diye konuştu.

Üretici banka kıskacı altında

mhp Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, her geçen gün artan girdi maliyetleri ve ürünün para etmemesi sonucu Türk çiftçisinin kooperatif ve banka kıskacına girdiğini söyledi. Yeni bir hasat dönemine yaklaşıldığını vurgulayan Ayhan, “Son bir yılda tarımsal üretimde kullanılan temel girdilerden gübrede yaklaşık yüzde 180, mazotta yüzde 40’lara ulaşan fiyat artışlarıyla sırtına kaldırmayacağı bir yük yüklenen çiftçi kardeşlerimiz, akp iktidarının anlaşılamaz ve kabulü mümkün olmayan yanlış uygulamaları yüzünden zor durumda kalmışlardır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!