Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 20:29

Haberin Devamı

Söktaş Efeler belgeli çiftlik

SÖKTAŞ’ın sahibi Kayhan ailesinin kurduğu Avrupa’nın en büyük damızlık süt sığırcılığı işletmesi olan Efeler Çiftliği, Türkiye’nin ilk ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip büyükbaş süt hayvancılığı işletmesi oldu. 2007 yılında Aydın’ın Germencik ilçesi, Turanlar köyünde 600 dönümü çiftlik alanı olmak üzere toplam 1500 dönüm arazi üzerine kurulan Efeler’da AB standartlarında günlük 85 ton çiğ süt üretimi yapılıyor.  Sürü mevcudunun yaklaşık 6 bin baş olduğunu belirten yetkililer, “2009 yılından beri Hastalıklardan Ari İşletme Sertifikası’na sahip olan şirketimiz, 2010 yılında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından verilen ve AB standardlarında üretim yapıldığını belgeleyen Onaylı Süt Çiftliği sertifikası da alarak, ürettiği süt ve canlı hayvanların güvenilir olduğunu kanıtladı” dedi.

16 posta kamyonu yolda

Haberin Devamı

MAN bayisi olan MAPAR’ın izmir’de yeni açılan şubesi, PTT’nin en büyük posta taşıyıcılarından POSTAŞ’a 16 posta kamyonu sattı. Posta dağıtıcıları için özel olarak tasarlanan MAN TGL 12.180 araç, Gaziemir’deki deposunda MAPAR izmir Şubesi Genel Müdürü Caner Perk tarafından teslim edildi. Araçlarda yatak, GPS, hız sabitleyici, bluetooth gibi özellikler bulunuyor. Yeni nesil posta kamyonları ayrıca Euro4 çevreci motora sahip. MAN posta kamyonları tüm Türkiye’ye sefere çıkarak PTT ’nin kargo ve zarf taşımacılığını yapacak.

Varan’da hizmet kalitesi

ULAŞIM sektörünün önde gelen firmalarından Varan Turizm yönetici ve Ege Bölge acenteleri, yeni yılın hedeflerini belirledi. 2010 yılını yükselen bir grafikle tamamlayan Varan Turizm’in Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Cenk Dolunay, “Varan kalitesi ve ağıyla büyük bir çıkış sağlayacağız. Milyonlarca insana kaliteli bir ulaşım sunuyoruz” dedi. Yeni yıl hedeflerinin belirlendiği toplantıya Genel Müdürü Emrah Gültekin de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!