Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2010 21:54

Haberin Devamı

Sanayi bölgesine iletişim otobanı

izmir’in sanayi üretimi ve ihracatı açısından iki önemli bölgesinde altyapının güçlendirilmesi için Türk Telekom işbirliği ile dev bir adım atıldı. izmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile Ege Serbest Bölgesi’ndeki haberleşme ve internet hizmetlerinin daha hızlı ve kaliteli bir şekilde sunulması için protokolü imzalanan projenin, en geç bir yıl içinde biteceği kaydedildi. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bölge sanayicilerinin işlerini kolaylaştırmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı, “Proje, tesis edilecek fiber kablo, internet ve haberleşme hizmeti sağlaması yanısıra, daha sonra tesis edeceğimiz sayaç otomasyonu, güvenlik, su ve doğal gaz yönetiminden oluşacak bilgisayarlı işletim sisteminin de (SCADA) altyapısını oluşturacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Levent Marina’nın çehresi değişiyorFigen ÇAYLAK, (DHA)

izmir’in şehir içindeki tek marinası olan ve son yıllarda bakımsızlık nedeniyle denizcilerin tepkisini çeken Levent Marina yenileniyor. Marinanın işletmesini ayda 61 bin 750 lira kira bedeliyle yedi yıllığına alan Dirinler Döküm A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, “Marina yeni haliyle görenlerin ayrılmak istemeyecekleri bir yer olacak” dedi. izmir’de amatör denizciliğin geliştirilmesi amacıyla yapılan ve kullanım hakkı 49 yıllığına Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na verilen Levent Marina’yı kiralayan Dirinler, Haziran ayından beri altyapıdan üstyapıya yoğun çalışıyor. Levent Marina’nın hak ettiği “itibarlı, nezih ve kaliteli” imajını kazanması için çaba gösterdiklerini anlatan Melih Dirin, “Marina projesi bizim için maddi kazancın çok ötesinde bir değer ifade ediyor. Çalışmalar 2-3 ay içinde bitecek” dedi.

Bayrak Örün’den Torun’a geçecekHAZIR giyim sektöründe birçok başarılı projeye imza atan Ege Giyim Sanayicileri Derneği başkan değişimine hazırlanıyor. 6 yıldır başkanlık görevini yürüten, aynı zamanda Türkiye Hazır Giyim ve Moda Federasyonu (THMF) başkanı Nedim Örün, ocak ayında yapılacak seçimde bayrağı mevcut yönetimdeki Başkan Vekili Özcan Torun’a bırakacak. Örün, federasyondaki görevini ise bir süre daha devam ettirecek. Sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yapan kişilerin belirli bir süre sonra koltuğu devretmeyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Örün, “EGSD’de de en uzun başkanlık yapmak bana kısmet oldu. Bu süre içinde izmir’e Gelinlik-Damatlık Abiye Fuarı’nı kazandırdık. Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu başkanlığını da izmir’e getirdik. Sektörün daha da iyi noktalara gelmesi için birçok proje ürettik. Bundan sonraki dönemde de koltuğa oturacak olan Özcan Torun’un bu görevi başarıyla sürdüreceğine inanıyorum” diye konuştu. Torun ise başkanlık yapmanın kendisi için onur olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Özel programlarla hedef çok yakınizmir Bostanlı’da La Sportiva spor salonunun pilates eğitmenleri Günnur Lombur Yıldız ve Pelin Altuğ, kişiye özel ders vermeye başladı. Genellikle grup olarak yapılan pilatesi kişiye özel programlar hazırlayıp sunan ikili, kişilerin en kısa zamanda en iyi şekilde hedeflerine ulaşmalarını sağlarken, aynı zamanda kurdukları g&p dance company ile gençlere dansı her yönüyle sevdirerek spor alt yapılarını oluşturuyor. Yıldız ve Altuğ, “İzmirlilere pilates ve dans konusunda kişiye özel programlar düzenleyip hayatlarını şekle sokuyoruz” diye konuştu.

Yaşar’dan verimli şirketlere ödülBU yıl 65. yılını kutlayan Yaşar Holding, altıncı kez düzenlediği Verimlilik Yarışması’nda dereceye giren projeleri ödüllendirdi. Finale kalan 8 proje içinden 2010 özel ödüllerini Pınar Süt, Viking Kağıt ve DYO Boya alırken , yaratıcılık ödülü Astron şirketine verildi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Şirketlerimiz tarafından gerçekleştirilen projelerle sağlanan başarıları yakından izliyoruz. Verimlilik Yarışması, Topluluk şirketlerimize iyi uygulamaların paylaşılmasına olanak sağlıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!