Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2010 22:41

Haberin Devamı

SABAŞ’ın santralı Kasım’da devredeMUĞLA’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Çine ilçesi sınırında kalan alanda yapımı süren Turguttepe Rüzgar Enerjisi Santrali’nde sona gelindi. Kasım ayında faaliyete girecek santralden yıllık 74 milyon 250 bin kilowatsaat enerji üretilecek. Faik Çelik Holding’e bağlı FC Enerji’ye bağlı SABAŞ AŞ’nin yüzde 50 İspanyol ortaklığıyla kurduğu 24 megawattlık santral, ürettiği enerjiyle 25 bin evin ihtiyacını karşılayacak.  FC Enerji Direktörü Ercan Muti, “3,5 kilometrelik bir alana 12 adet 2 megavatlık rüzgar tribünü kuruyoruz. Her kule 82,5 metre yüksekliğinde. Yaklaşık 40-60 milyon liralık bir yatırım” dedi.

Tansaş’tan 272. mağaza Smyrna’yaTANSAŞ, yeni mağazasını izmir’in tarihi noktalarından Smyrna’da açtı.Ege’den çıkan bir marka olan Tansaş, yurt çapındaki toplam mağaza sayısını her geçen gün artırıyor. 272’inci mağaza olarak hizmet vermeye başlayan Bayraklı Smyrna Mağazası et, şarküteri, sebze, meyve, gıda ve gıda dışı reyonları ile hizmet verecek. Mağaza 600 metrekare satış alanında, 5 kasa ile haftanın 7 günü, 09.00-21.00 saatleri arasında satış yapıyor.

Haberin Devamı

Egeli sanayici ırak yolcusuEGE Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) yeni dış pazar imkanları yaratma ve komşu ülkelerle ekonomik ilişkileri geliştirme hedefi doğrultusunda sanayiciler 1 Kasım’da Kuzey ırak’a gidiyor. EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Dönmez başkanlığındaki 25 kişilik heyet, Erbil’de üst düzey temaslarda bulunacak, ayrıca ikili iş görüşmeleri ile yeni yatırım ve işbirliklerinin temellerini atacak. Ağırlıklı olarak elektrik-elektronik, inşaat, makine, mühendislik, enerji, otomasyon, plastik, tekstil ve kuyumculuk sektörlerinde faaliyet gösteren sanayicilerden oluşan EBSO heyetinin 3 günlük temaslarının önemli bir bölümünü, Türk müteahhitler tarafından gerçekleştirilen projeler hakkında bilgilendirme ziyaretleri oluşturuyor.

Körfez’e tesisTARİŞ’in Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nde 180 ton olan günlük zeytin işleme kapasitesi, yeni kurulan tesisle 280 tona çıkacak. Mevcut tesisin yanında inşaatı tamamlanan yeni fabrikada, makinelerin montajına başlandı. Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çoban, “Yeni fabrikayla birlikte daha çok ürün işleyeceğiz. Montaj tamamlanınca körfezin en modern tesisine sahip olacağız” dedi. Kasalama sisteminin sürdürüleceğini belirten Tariş Müdürü Emrah Öztürk de “Geçen yıl yaşanan kasa sıkıntısı sona erecek” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!