Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2010 22:22

Haberin Devamı

Tiryakiye göre kahve kavrulurEGE Bölgesi’nin Türk kahvesi tüketiminin yüzde 25’ini karşılayan Gönen Kurukahve, her ilin damak zevkine göre kavruluyor. Alsancak’taki tiryakiler çok kavrulmuş, Denizli ve Aydın az, Balıkesirli orta kavrulmuş kahveyi tercih ediyor. Matematik öğretmenliğine tercih ettiği baba mesleğini 30 yıldır sürdüren Ali Gönen, Brezilya Rio’dan ithal ettiği yeşil renkli ham kahveyi, tüketicinin zevkine göre kavurarak, satıyor. Üç kat folyaya sardıGünde bir ton kapasiteli kahve işleme tesisinde Ege Bölgesi’nin tükettiği Türk kahvesinin yüzde 25’ini üreten Gönen, “Kahve işlenirken en önemli aşama kavurma. Makinelerin teknolojik üstünlüğünün yanısıra ustanın göz kararı önemli. Alsancak için çok kavuruyoruz. Çünkü o bölgede yaşayan yabancılar sert ve acı kahve istiyor” dedi. Gönen, koku emici özelliği nedeniyle kahveyi üç kat folyo ambalaja koydu.

Haberin Devamı

Hazır giyimde izmir zirvesiTÜRKİYE’nin ihracat ve istihdamda lokomotifi hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün çatı kuruluşu, “Hazırgiyim Sektör Kurulu” yarın Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya gelecek. Toplantıya Türkiye Hazırgiyim Sektör Kurulu Başkanı ve TİM Başkan Vekili Ahmet Akbalık, istanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, Denizli Başkanı Süleyman Kocasert, Uludağ Başkanı Şenol Şankaya, Akdeniz Başkanı Tarık Bozbey ve üyeleri katılacak.

Yatırımcıya destek ofisiÖnder YILDIRIMCAN, (DHA)

AYDIN, Muğla, Denizli illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) Aydın’da toplanan yönetim kurulu, yeni projeleri masaya yatırdı. Aydın Yatırım Destek Ofisi’nin de törenle açıldığı toplantıda, GEKA Başkanlığı’nı yürüten Muğla Valisi Fatih Şahin, ajansın temellerinin sağlam bir şekilde atıldığını belirterek, “Amacımız aktif, verimli, hızlı çalışmalar yapmak. Yatırım destek ofisleri her zaman vatandaşın emrinde” dedi.

Pırlantalar buradaTÜRKİYE’nin köklü mücevher firmalarından Temizocak, yeni sezon için yeni koleksiyonlar hazırladı. Alsancak, Karşıyaka Çarşı ve Mavişehir Ege Park mağazalarında kaliteli, iyi ve özel mücevherleri müşterilerinin beğenisine sunduklarını belirten Yiğit Temizocak, mücevher almanın tam zamanı olduğunu söyledi. Temizocak, “Pırlantanın, altın fiyatının altında kalmasından dolayı kenarda köşede kalmış küçük altınlarınızı bir Temizocak mücevheriyle değiştirme imkanı sunuyoruz. Yaz sezonunun sona ermesiyle talepler arttı” dedi.

Bayilerin buluşması

Haberin Devamı

YARIM asırlık geçmişe sahip uluslararası tarım makineleri üreticisi Massey Ferguson’un Türkiye yetkili satıcıları Swissotel Grand Efes’te biraraya geldi. 500 bin adet traktörün Türkiye’de olduğunu söyleyen Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Avusturalya, Yeni Zelanda Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Gary Collar, Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle Türkiye’nin en fazla alım yapan ülke sıralamasında birinci olduğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!