Güncelleme Tarihi:
Dış ticarete yeni uzmanlarYAŞAR Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ve Ege Uzman Eğitim Danışmanlık Şirketi tarafından dış ticaret sektöründe çalışanların donanımlarını artırmak amacı ile düzenlenen “Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı” tamamlandı. Programı başarı ile bitiren 23 kursiyerin sertifikalarını aldığı törende, YÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Sabah Balta, programın uzman kişiler yetiştirmeye yönelik ve tamamen eğitim odaklı olduğunu söyledi. Sertifika alan öğrencilerin ihracat ve ithalatı kapsamlı bir şekilde bilerek gerçekleştirecek düzeye sahip olduğunu belirten Balta, “Dış ticaretimiz bu uzman gençlerin sayesinde artacak” dedi.
1000 parçalık spor giyim koleksiyonuİZMİRLİ spor giyim markası Wise, 2010 ilkbahar-yaz sezonu için bin parçadan oluşan bir koleksiyon hazırladı. Macaristan ve rusya’dan Türkiye’ye gelen modellerle yapılan çekimleri Osman Akdeniz gerçekleştirdi. Giyim sektöründe 17 yılı geride bıraktıklarını belirten şirket ortaklarından Erdal Çelik, “İç piyasada 150 noktanın yanısıra Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Arap ülkelerinde 30 mağazada ürünlerimiz satılıyor. Amacımız yıl sonuna kadar bu rakamı 50 noktaya taşımak. Birbirinden renkli, şık ürünlerden oluşan modellerimizin büyük ilgi göreceğine inanıyoruz” dedi.
Teknosa’nın ders zili izmir’de çaldıTEKNOSA’nın, “Kadın için Teknoloji” projesi kapsamında bugüne kadar 5 bin kadına verdiği ücretsiz bilgisayar eğitiminde son durağı izmir oluyor. Mart ayı boyunca devam edecek ve isteyen tüm kadınların katılabileceği proje ile kadınların kültürel ve sosyal yaşamlarına teknoloji ile katkıda bulunmayı, internet ve bilgisayarın hayatlarına getireceği kolaylıklardan faydalanmalarını amaçlayan Teknosa, bilgisayarda yazı yazma gibi temel uygulamalar dışında, internet ve e-posta kullanımı gibi konularda da eğitim veriyor. Kursa kayıt yaptırmak ve detaylı bilgi almak isteyenler, 444 55 99 Teknosa Asist Çağrı Merkezi’nden 8’i tuşlayarak müşteri temsilcisine ulaşabiliyor.
İncire cansuyu
TÜRKİYE’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incirde rekoltenin küresel ısınmanın etkisiyle yarıya düşmesi, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’ni harekete geçirdi. Türkiye’nin kuru incir üretiminin yüzde 65’ine sahip olan Aydın’da İl Özel İdareve Ticaret Borsası ile işbirliğinde sulama göleti yapımına girişen Birlik, 4 adet gölet yapımı için 400 bin TL bağışta bulundu. Germencik Bozköy Göleti’nin açılışında, Türkiye’nin kuru incir ihracatından yılda 170-180 milyon dolar döviz elde ettiğini belirten Birlik Başkanı Menaşe Gabay, “Üreticisi, işçisi, işletme ve firma çalışanı ile 70 bin insan kuru incirden geçimini sağlıyor. Kuru incirimize olan vefa borcumuzu ödemek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Birlikte hareket etmeliyizHer zaman incirin ve incircinin yanında olduklarını anlatan Gabay “İhracatçılar olarak bizler, incirin üretimindeki, işlenmesindeki ve pazarlanmasındaki zorlukların bilincindeyiz ve ürünümüzün değerinde alınıp satılmasına çalışıyoruz. Üretici ve tüccarlar ile birlikte, incire azami özen ve dikkati gösterirsek, incirimizin değerini koruyacağına inanıyoruz” dedi.
Hedef büyüttük
? Burcu TANER, (DHA)TÜRKİYE’deki tüm genç işadamlarını bünyesinde toplayaran Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK), genç girişimcilerin arasında ticari işbirliği yaratacak en güçlü kurum olmak için iddiasını büyüttü. TÜGİK bünyesinde toplanan genç iş insanlarının kendi arasında ticaret yapmasını sağlayarak Türkiye’nin ‘en büyük holdingi’ olmayı hedeflediklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, önemli planları olduğunu kaydetti. İlk konfederasyonKüresel krizin etkilerinin azalmaya başladığına dikkat çeken Güral, “2010, Türk ekonomisi için krizden çıkış yılı olacak. 2011’in de çok daha ferah bir yıl olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Bu yıl içinde TÜGİK’in de önemli atılımlar planladığını aktaran Güral, 66 derneğin bağlı olduğu 7 federasyondan oluşan konfederasyonlarının Türkiye’de iş dünyasında kurulmuş ilk konfederasyon olduğunu dile getirdi, “Sahip olduğumuz 6 bin 300 üye, toplam 260 bin kişilik istihdam yaratıyor” dedi.
Özbekler tekstil yatırımı istiyorÖZBEKİSTAN Cumhuriyeti’nin Jizzah Eyaleti’nden Denizli’ye gelen heyet, “Ülkemize yatırım yapın” çağrısında bulundu. Jizzah Eyaleti Vali Yardımcısı Mahmud Holbutaev başkanlığındaki heyet, ülkelerindeki enerji fiyatları ve uygulanan vergi muafiyeti hakkında bilgi verdi. Holbutaev, “Ülkemizde enerji fiyatları Türkiye’ye göre 10 kat daha ucuz. Bizim yaşadığımız şehirde 7 çeşit vergi muafiyeti uygulanıyor. Jizzah’ta 53 yabancı şirket var. Bunların 16 tanesi Türk şirketi. Denizlili yatırımcıları bekliyoruz” dedi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de Özbekistan’da ulaşım, vize, banka sistemindeki aksaklıklar ve bürokrasi zorlukları nedeniyle işadamlarının sıkıntı yaşadığını belirtti.