Ekonomi hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 22:23

Haberin Devamı

EBSO’dan teşekkür

EGE Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının yerli kaynaklardan karşılanması amacıyla geçtiğimiz ay gerçekleştirilen “EBSO - TSK 1. Müşterek Malzeme Sergisi”ne katkıları nedeniyle izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen’e teşekkür plaketi sundu.Yakından ilgilendiEnder Yorgancılar, EBSO Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İZFAŞ Genel Müdürü İşleyen’in serginin izmir’de gerçekleştirilmesi için önemli katkılar sağladığını, serginin modern ve rahat bir ortamda gerçekleştirilmesinden İzmirli sanayicilerin fuar alanına ulaşımına kadar bütün ayrıntılarla yakından ilgilendiğini söyledi. Ender Yorgancılar, “Kendisi sadece fuarda değil, her zaman yanımızda” diye konuştu. izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “İzmir’in Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği ‘fuarlar ve kongreler kenti’ hedefinde çalışmalarımıza devam ediyoruz, devam edeceğiz” diye konuştu.

Sanayiciye destek sözü

Haberin Devamı

ŞUBE gezileri kapsamında Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret eden Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Kurtul ve bankanın üst düzey yöneticileri, destek sözü verdi. Ege ekonomisi hakkında bilgi veren EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Akbank’ın sanayiciye yakın duruşundan moral aldıklarını söyledi. Akbank Genel Müdürü Ziya Akurt da kriz sonrası sanayinin desteklenmesinin çok önemli olduğuna işaret ederek “Her türlü desteğe varız” dedi.

İşadamları şıklığın ipuçlarını öğrendiMehmed Hakkı ÖZBAYIR (DHA)MANİSA Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) ile bir Vakko Holding kuruluşu olan W Collection tarafından Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen seminerde İmaj ve İletişim Danışmanı Özlem Çakır, işadamlarına şıklığın ipuçlarını anlattı.Seminere MAGİAD Başkanı Salih Fulcun, Manisa eski  Milletvekili ve Çevre Bakanı Rıza Akçalı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Koşar, OSB Koordinatörü Nihat Akyol ile işadamı ve iş kadınları katıldı. Küçük bir defile

Haberin Devamı

Kurumsal giyim ve smart casual giyim kurallarının anlatıldığı seminerde şık giyinmenin püf noktaları, ten ve renk uyumu, kıyafetin imaj üzerideki önemi, doğru kombinler ve doğru aksesuar kullanımı konuları anlatıldı. Doğru örneklerin, mankenler Sinan Sunar ve Rahman Gönere’nin küçük bir defilesiyle anlatıldığı seminerin sonunda Özlem Çakır tek tek katılımcıların sorularını cevapladı. Kişisel imaj danışmanı Özlem Çakır, iyi giyimin iş yaşamında kişiye büyük avantaj sağladığına dikkat çekerek, “Kıyafet seçiminde renk uyumu büyük önem taşır. Esmer erkekler, soğuk renkleri, açık tenliler de sıcak renkleri seçmeli. En şık erkek, en pahalı giysiye sahip olandır sözü yanlıştır” dedi.

Şeker gibi kredi

Haberin Devamı

EGE Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), izmir’i organik tekstil merkezi yapmak için başlattığı çalışmalar kapsamında Şekerbank’la kredi protokolü imzaladı. İmzalanan protokole göre, Şekerbank, organik tekstil ve hazır giyim yatırımlarını finanse edecek ve 2 yıldan 8 yıla kadar vade uygulanacak kredilerde faizler piyasa şartlarının altında olacak. Kredi ile, önümüzdeki yıl bölgeden yapılan organik tekstil ihracatının 300 milyon doları bulması hedefleniyor.

30 kişiye iş imkanı

UGO Boss Tekstil, İşkur ve Gaziemir Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen “İşgücü Yetiştirme Kursu” açtı. Kursa katılan 30 kişi, mesleki eğitimden geçirilecek, başarılı oldukmarı taktirde de işe balayacak. Hugo Boss Tekstil, İşkur ve Gaziemir Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen “İşgücü Yetiştirme Kursu”, Hugo Boss Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törenle açıldı. Hugo Boss İnsan Sistemleri Müdürü Mustafa İskifoğlu, işsizlik ortamında meslek edinmenin önemine değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!