Ekonomi hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi hattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2009 22:21

Haberin Devamı

Her yerde AB tanıtımı

EGE Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Bilgi Bürosu, AB sürecini bilgilendirme yolundaki eğitim çalışmalarını her platformda sürdürüyor. Vapur iskelesi, otogar ve havaalanına stand kuran ESİAD yetkilileri, Devlet Senfoni Orkestrası ve Opera Bale sanatçılarından kurulu trio eşliğinde bilgilendirip, broşür veriyor. ESİAD Başkanı Sıtkı Şükürer, AB ve Türkiye’nin üyelik sürecini tarafsız ve doğru bir şekilde anlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Tariş’te Ene yine görevde

TARİŞ Söke İncir Tarım Satış Kooperatifi’nde Yusuf Ene, rakibi Abdullah Güdücü’yü geride bırakarak yeniden başkanlığa seçildi. Ene başkanlığındaki yönetim kurulu Bilgin Dalkıran, Mehmet Kocakulak, Recep Şaban Kanpolat ve Fevzi Aşçı’dan oluştu.

Kuru incirde verimli hafta

Haberin Devamı

KURU incirin ilk ihraç haftasında 8 bin 344 ton ürün gönderilerek, 33.9 milyon dolar gelir sağlandığı bildirildi. Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Menaşe Gabay, geçen yıllarda sıkıntı yaratan aflatoksin sorununun bu yıl önemli ölçüde aşılacağını tahmin ettiklerini, AB’den aflatoksin gerekçesi ile geri dönüşlerin azalacağını söyledi.

Arkas Petrol’ün filosuna 2 tanker

ARKAS Petrol, filosuna iki yeni yakıt ikmal tankeri kattı. 65 metre uzunluğunda 8.4 metre genişliğindeki M/T Bornova ve 63.6 metre uzunluğunda 12 metre genişliğindeki M/T Urla 1 adlı tankerlerin filoya katılmasıyla toplam kapasitesini 7.100 DWT’ye çıkartan Arkas Petrol, yolcu gemileri, Ro-Ro ve konteyner gemilerine yakıt ikmal operasyonlarını daha da hızlı yapacak. Arkas Petrol’ün, yeni yönetmeliklere uygun ve müşteriye daha verimli operasyon için çift cidarlı tankerlerle filosunu güçlendirmeye devam edeceği bildirildi.

Tütün mühendisi işsiz kalmayacak

izmir’in Tire İlçesi’nde bulunan Güney Kore’ye ait KT&G Sigara Fabrikası, Tütün Eksperleri Derneği ile başlattığı proje çerçevesinde 29 tütün teknolojisi mühendisine eğitim veriyor. “Sektörel Uyum Eğitimi” kapsamında uygulanan projeye, Celal Bayar Üniversitesi, Ege İhracatçılar Birliği, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Manisa Teknik Elemanlar Derneği destek veriyor. Alliance Tütün, Öz Ege Tütün, Sunel ve Socotab Yaprak Tütün ise projenin iştirakçileri olarak yer alıyor. KT&G Genel Müdürü Bok in Beak, “Burada yetişen genç tütün mühendisleri bu sektörde rahatça iş bulabilecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!