Güncelleme Tarihi:
Ege Bölgesi’nde organik giyim alanında faaliyet gösteren firmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 27 - 30 Nisan tarihleri arasında yapılacak EKOLOJİ İZMİR 7’nci Organik Ürünler Fuarı’nda, ürünleriyle görücüye çıkacak. Fuar öncesinde sektöre yönelik değerlendirmelerde bulunan EGSD Başkanı Mukadder Özden, organik sertifikalandırma konusunda yurt içinde sektörü bilinçlendirme toplantılarının yanı sıra yurt dışında takım çalışmaları yaptıklarını anlatıp, "Özellikle İzmir ve Türkiye’nin diğer bazı bölgeleri organik giyim konusunda dünyada iyi tanınan ve güven duyulan bölgeler haline geldi. Bu yıl yapılacak olan İzmir Ekoloji Fuarı’na da dernek olarak destek veriyoruz. İçerisinde hem tedarikçi firmalarımız hem de hazır giyim üreticisi firmalarımız var. Fuarda en çok toptan ticareti önemsiyoruz. Bu nedenle de amaca hizmet edecek misafirlerimiz olacak. Hem yurtdışı hem yurtiçinden toptan alım yapan (wholesaler) ya da toptan alıp perakende satış yapan (retailer) firmaları kabul edeceğiz. Yine fuarın konsepti içinde perakende satış alanlarımız bulunacak ve orada da tekstilcilerimizin vatandaşlarımıza direkt satış yapma imkanı olacak" dedi.
DÜNYA MARKASI OLMAYA HAZIRIZ
Son yıllarda organik hazır giyim sektöründeki Türk markalarının dünya ticaretinde artık daha fazla yer aldığını ve yine bu alanda organik sertifikalı markalı üretimi yapan firma sayısının da artmaya başladığını vurgulayan Mukadder Özden, "Bu bizim için gurur verici. Fuar çalışmalarının ilerlemesiyle önümüzdeki yıllarda daha fazla yatırımlar yapılacağını ve katılımın çoğalacağını düşünüyoruz. İzmir organik konusunda yurtdışından ziyaretleri ilk alan kent. Burada hem kapasite anlamında hem de kalite anlamında çok nitelikli firmalarımız var. Özellikle çocuk giyiminde daha çok talep görüyoruz ama bakıldığı zaman gerek kadın erkek giyimi gerek ev tekstili gibi birçok alanda organik tekstillerin hayat bulduğunu görebiliriz. Yeniçeri, Simurg, Seyfeli, Demoteks, May Tekstil ve Version Tekstil gibi birçok firmamız başarılı bir şekilde üretim yapıyor. Bu da bizim için çok mutluluk verici. Gelinlikten sonra organik giyimde de dünya markası olmaya hazırız" dedi.
RAHAT ULAŞILABİLMELİ
İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ ise bu yıl 7’nci kez düzenlenecek olan Ekoloji İzmir Fuarı’nın esas olarak sertifikalı ürünlerin ’doğal’ söyleminden ayrılması ve topluma bunun nasıl anlatılması gerektiği misyonunu taşıdığını anlattı. Organik tarımın çok zahmetli ama bir o kadar da insan sağlığı açısından önemli bir üretim şekli olduğunu aktaran Hasan Tunçağ, "Organik veya ekolojik tanımına sadece gıda olarak bakmamak gerekiyor. Üzerimize giydiğimiz kıyafetlerin, çocuklarımıza oynattığımız oyuncakların ve kullandığımız tüm ahşap ürünlerin sertifikalandırılması gerekmekte. Biz de bu nedenle bu gerçekleştireceğimiz fuarımızı çok önemsiyoruz. Sertifikasyonu olmayan hiçbir firmanın içeri giremediği, kabul edilmediği bir fuar bu. Bu yüzden de biz aslında, halkımıza ve profesyonel ziyaretçiye çok doğru firmalara ulaşabilme imkanı sağlıyoruz. Ülkemizde de özellikle Ege Bölgesi’nde bu pazarın hızla büyüyüp gelişerek istenilen noktaya gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü üretilen pek çok organik ürünler önemli oranda ihraç ediliyor. Oysaki bizim de sağlıklı ürünlerle buluşmamız gerekiyor. Çocuklarımızın bu ürünlerle yaşaması gerekiyor. Bu yüzden İzmir ve ülkemize büyük katkısı va" dedi. Yurtdışına 1999’dan bu yana ihracat yaptıklarını söyleyen Ege Deniz Tekstil firması yöneticisi Yiğit Sürücü ise organik hazır giyim fuarının Türkiye’de İzmir’den başka bir şehirde olmasının düşünülemeyeceğini ifade etti.