EKOL'de yarın ilk karma sergi açılacak

Güncelleme Tarihi:

EKOLde yarın ilk karma sergi açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 01:13

ÇİĞLİ’deki EKOL Sanat Galerisi, farklı disiplinlerden genç ve olgunluk dönemindeki usta sanatçıların yeni dönem işlerinden oluşan ve yarın açılacak “Santimantal Kesişmeler” isimli karma sergiye ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Sergi; Alp Tamer Ulukılıç, Altan Çelem, Ayten Akbayram, Bayram Gümüş, Didem Ünlü, Dilek Gümüş, Dilşan Balkancı, Filiz Top, İ. Arda Onursan, Osman Akşit, Saim Erken, Selahattin Aydın, Yüksel Diyaroğlu gibi Türk resim sanatının önemli isimlerinin yer aldığı, özel bir seçki sunacak. “Santimantal” kelime anlamı olarak içli, duygulu, hassas demek. Bu bağlamda, sergide bir araya gelen sanatçıların kesiştiği ortak duygu ise “duyarlılık”.

20 Haziran’a kadar açık

Türk resim sanatına emek veren, kendi üslubunu oluşturmuş ve her biri ayrı bir yol çizmiş, 13 sanatçıyı buluşturan olgu, serginin de temelini oluşturuyor. Bu sergide, modern zamanın kısırlaştırdığı, unuttuğumuz, hatırlamak istemediğimiz, çoğu zaman işimize gelmediği için yüz çevirdiğimiz duyguların, farklı bakış açılarıyla nasıl yüz bulduğunu göreceğiz. Eserler pop-art, naif, figüratif, peyzaj ve soyut resim olarak, karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

Sanatçılara ait daha önce görülmemiş, yeni eserlerin de yer aldığı karma sergide 70’den fazla eser yer alacak. Yarın açılacak ve 20 Haziran’a kadar açık kalacak sergi, yağlıboya, akrilik tabloların dışında, seramik sanatından da eserler sanatseverlerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!