Eğitim gönüllüsü kaymakam

Güncelleme Tarihi:

Eğitim gönüllüsü kaymakam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2008 00:00

Göreve başladığı 2003 yılından bu yana eğitime verdiği destekle dikkati çeken Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, hayırseverlere örnek oldu.

TİRE Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, göreve başladığı 2003 yılından bu yana ilçede bir eğitim gönüllüsü gibi çalışıyor. Kaymakam Göçer, her öğretim yılında isimlerini sır gibi sakladığı 10 öğrencinin eğitim giderlerini üstleniyor. "Tire’ye bağlı 64 köyde maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gitmeyen çocuk kalmayacak" ilkesini benimseyen Kaymakam Göçer, bu davranışıyla ilçe halkına hem örnek oluyor hem de Tireli hayırsever vatandaşların yardımlarını eğitime yönlendirmelerinde onları bizzat ikna ediyor.

"Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası ile İzmir Valiliği’nin geçtiğimiz yıllarda uygulamaya koyduğu "Bin Veli Bin Öğrenci" adlı eğitim kampanyalarında da ilçede başarılı çalışmalar yürüten Tire Kaymakamı Göçer, son olarak ÖSS’de dil puanı türünde ilçe ikincisi, Türkiye sıralamasında ise 339’uncu olarak Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’ne kayıt yaptıran Kutsan Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Gürbüzer’i, kendi cebinden 600 YTL vererek aldığı dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi. Göçer, her gün 20 kilometre yol katederek geldiği Tire’de liseyi bitirip, üniversite sınavında da dereceye giren Gürbüzer’e ödülünü Coğrafya öğretmeni Mustafa Konur ile okul müdürü Mustafa Çıtak’ın da katıldığı törenle verdi.

Hayırseverlere çağrı

Hatice Gürbüzer, aldığı hediye karşısında duygulandığını belirterek, "Bugüne kadar aldığım en güzel ve en anlamlı hediye bu oldu. Bana olan güveni boşa çıkarmayacağım" dedi. Göçer ise, ilçede başlattıkları eğitim seferberliğinin aralıksız devam edeceğini vurgulayarak, "Devlet üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Ancak birey olarak bizler de taşın altına elimizi sokmalıyız. Maddi gücü olmayan çocuklarımızı el birliğiyle okula göndermenin yollarını aramalıyız. Bu konuda Tireliler’in de yanımızda yer almasını istiyorum ve bu düşüncelerimi her fırsatta hayırsever vatandaşlarla paylaşıyorum" diye konuştu.

Demirci’de hastaya moral

MANİSA’nın Demirci İlçesi’nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Hemodiyaliz Hastaları ve Personeli Moral Pikniği" yine Hisar Kaplıcaları Mesire Alanı’nda yapıldı.

Katılımın fazla olduğu moral pikniğinde Demirci Devlet Hastanesi’nden uzman Dr. Surdan Yıldırım, Dr. Necla Çakırtürk, diyaliz ünitesi hemşireleri ile Hastane Müdürü Kudret Arslan ile hasta ve hasta yakınları da yer aldı. Müdür Arslan, "Müstesna bir günü böylesine güzel insanlar ve yerlerde yaşamaktan sonsuz mutluluk duyuyorum. Hastalarımızı her zaman moralli görmek önemli. Onlara acil şifalar diliyorum" dedi. Piknikte şarkılar söylenip oyunlar oynandı, hazırlanan yemekler hep birlikte yendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!