Egeli ihracatçılar BRIC’i keşfediyor

Güncelleme Tarihi:

Egeli ihracatçılar BRIC’i keşfediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 00:00

Gelecek 40 yılda ABD, Japonya ve Almanya’yı geride bırakacağı öngörülen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’e, Egeli firmalar ihracatını artırdı.

EGELİ ihracatçılar, dünya nüfusunun yüzde 40’ını barındıran Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’e yönelik ihracatta atağa kalktı. Egeli ihracatçıların 2007 yılının ilk 6 ayında bu ülkelere yaptığı toplam 178 milyon 245 bin 281 dolarlık ihracat, 2008’in aynı döneminde 334 milyon 328 bin 555 dolara ulaştı.

Egeli ihracatçıların önemli pazarları arasında yer alan bu ülkelerde ihracatı artırma, bunun için satış ofisleri kurma, reklam, tanıtım kampanyaları düzenleme, fuarlara katılma gibi hedefleri bulunuyor.

Ege’den BRIC ülkelerine yapılan ihracatta, özellikle maden, kuru meyve, demir-demir dışı, zeytinyağı, hububat, tütün, tekstil, deri, yaş meyve, ağaç sektörlerinden yapılan ihracatta yüksek artışların olduğu dikkat çekiyor. Doğrudan yabancı sermayenin yüzde 15’ini çeken ve İngilizce baş harflerinden oluşan BRIC ülkeleri adıyla anılan sözkonusu dört ülkenin, önümüzdeki 40 yılda ABD, Japonya ve Almanya’yı geride bırakacağı belirtiliyor.

TANITIM ATAĞI

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Menaşe Gabay, özellikle Rusya’ya yönelik çalışmaları olduğunu belirterek, incir, üzüm, kayısı ile ilgili bu ülkede tanıtım faaliyetine başlayacaklarını anlattı. Gabay, "Yıl sonundan önce bu çalışmalar başlamış olacak. Hedef pazarımız Rusya. Tanıtım filmleri, broşürler hazırlatıyoruz. Tanıtım filmleri Rusya’da televizyon kanallarında gösterilecek" dedi.

SATIŞ OFİSLERİ

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, BRIC ülkelerinden Rusya’da ihracat büroları, satış merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Egeli madencilerin Çin’e 2007 yılının ilk yarısındaki 9 milyon 425 bin dolarlık ihracatı, bu yıl aynı dönemde 29 milyon dolara çıktı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!