Ege'de hafta sonu politika

Güncelleme Tarihi:

Egede hafta sonu politika
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2009 21:30

Haberin Devamı

Ekonomik krizin yaralarını saracağız

chp Bornova Belediye Başkan adayı Kamil Okyay Sındır, “Dernekler, muhtarlar, meslek odaları, üniversite ve halk temsilcilerinden oluşan Kent Meclisi derhal hayata geçecek” dedi.

chp Bornova Belediye Başkan adayı Kamil Okyay Sındır, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılılara dikkat çekerek, “çok sayıda vatandaş işsiz ve zor durumda. Önceliğimiz Belediye olarak insanlarımızı rahatlatacak desteği sağlamak ve süratle yeni istihdam alanları yaratmak. Üzerimize düşen her şeyi yapmak” diye konuştu. Anında cevap alacakYeni dönemde Bornova’da halk iradesinin ağırlığının hissedileceğinin altını çizen Sındır, “Dernekler, muhtarlar, meslek odaları, üniversite ve halk temsilcilerinden oluşan Kent Meclisi derhal hayata geçecek. Merkeze uzak semt ve mahallelerimizde Belediyenin hizmet kalitesi gözle görünür biçimde artacak. Bunun için idari şubeleri yeniden faaliyete geçireceğiz. Böylece vatandaş talebini doğrudan ileterek anında cevap alacak” dedi. Kültür sanat ilçesi olacakBornova vizyonunun Kültür-Sanat ve Bilim ilçesi olduğunu vurgulayan Sındır, “üniversitelerle birlikte gerçekleştireceğimiz projelerle, çevreyi güzelleştirmenin yanı sıra ulaşımı özellikle de Bornovalıların günlük yaşamını kolaylaştıracağız. Esnafın yüzünü güldürecek, sanayi bölgelerinde çalışanların iş dışındaki zamanlarını değerlendirebileceği alanlar yaratacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çeşme’de 3’üncü toplu konut projesi başlıyor

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Bel-Kent ve Çeşme Kent Toplu Konut Projelerinin ardından Belediye olarak 3’üncü toplu konut projesine de Reisdere’de başladıklarını belirtti. Toplu konutların Çeşme mimarisine uygun olacağının altını çizen Tütüncüoğlu, “Dar gelirli vatandaşlara yönelik gecekondulaşmayı önleyici proje için arazi mahkeme kararıyla Belediyeye devredildi. Seçimin ardından başlayacağız” diye konuştu. akp’ye ilgi göstermediBirçok önemli projede nihai aşamaya gelindiğinin altını çizen Tütüncüoğlu “altyapı sorunlarımız büyük ölçüde çözüldü. Uzun süredir çalıştığımız Çeşme’ye 12 ay yaşam kazandıracak Termal Merkez Projemizde ihale aşamasına geldik. Sahil Yolu düzenlemeleri de Germiyan Yalısı ve Şifne sahilinde devam ediyor” dedi.  akp’nin Çeşme halkını yanılttığını ifade eden Çeşme Belediye Başkan Vekili ve Meclis üyesi adayı Ekrem Oran da, “AKP Çeşme’de umduğunu ilgiyi bulamadı. Belediye meclis üyeliğinde 10 yerine 7 aday çıkarmaları bunun bir göstergesi. Biz Belediye olarak 3’üncü toplu konut projemize başlarken TOKİ vaadiyle halen bir çivi bile çakılmadı” dedi. akp’nin Çeşme’de tutamayacağı sözleri verdiğini söyleyen Oran, “Çiftlik’te, Dalyan ve Ilıca’da herkese iş vaat ediyorlar. Soruyoruz, acaba Çeşme’ye fabrika mı kurmayı planlıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanatçılardan Soyer’e destek

ankara Sanat Tiyatrosu’nun kurucu ismi Rutkay Aziz, BKM’nin önemli oyuncularından Altan Erkekli ve Kavak Yelleri dizisinin oyuncularından Altan Gördüm, chp’li Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e destek için Seferihisar’a geldi. Parti binasında Seferihisarlılar’a seslenen Rutkay Aziz, “Türkiye’nin 20’inci Yüzyılda bir değişime ihtiyacı var. Biz bu yüzden geldik. Sizler de bu duyguyla sandığa gideceksiniz. 8 Mart’ı kutladık ama kadınlarımız yeterince özgür yaşayamıyor. Hala ezilen bir sürü kadınımız var. Bu bence Seferihisar’ın değişimidir. Hepimizin yolu açık ve aydınlık olsun” dedi.İnsanlık için geldikÖğleden sonra Rutkay, Erkekli ve Gördüm, Seferihisar halkıyla bir söyleşi yaptı. Söyleşide Rutkay Aziz “Biz buraya sadece Seferihisar ve Tunç Soyer için değil, daha aydınlık günler için, insanlık için geldik. Bundan yüzyıllarca önce bu coğrafyada Dionysos şenlikleri, tiyatro oyunları düzenlenirdi. Biz de bu tiyatro şenliklerini canlandırıp, yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’nın da katkılarıyla uluslararası boyuta taşıyacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güzelbahçe’mizin dokusu korunacak

dsp Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı İlhan Pınar ilçenin dokusu korumaya özen gösteren bir gelişim planı hedefliyor. İlçenin sağlık, ulaşım, pazaryeri ve iş sahalarının yetersizliği sorunlarını öncelikle çözeceklerini belirten Pınar, “son güne kadar çalışacağız. Gençlik ve kadın komisyonlarımız ve meclis üyesi adaylarımızla kapı kapı dolaşıp destek istiyoruz. Göreve gelince sorunların çözümü için kanunların izin verdiği tüm olanakları zorlayacağız. Gerekli durumlarda kurum ve kuruluşlara baskı oluşturarak Güzelbahçe’nin gelişmesi için ısrarcı olacağız” dedi. İmar sorunlarını ilçenin dokusunu korumaya özen göstererek çözeceklerini vurgulayan Pınar, “Güzelbahçeliler şeffaf dürüst bir yönetime ve ilçenin dokusu bozulmadan gelişmesine önem veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hedef: 3 yılda 20 bin iş imkanı

Milliyetçi Hareket Partisi Karabağlar Belediye Başkan adayı Mehmet Aksoy, Karabağlar’da eğitim, sağlık, inşaat, enerji, mobilya, gıda, ekmek, su ve sosyal tesis ana başlıklarında ciddi bir markalaşma hareketi başlatacaklarını belirterek, “Öncelikli hedefimiz ilk üç yılda 20 bin kişiye istihdam yaratmak. İlçemiz uzun yıllar Konak’ın arka bahçesi görüldü ve hizmetlerden yararlanamadı. Karabağlar’ı marka yapacağız” dedi.

Ömür Kabak: Çiğlililer bizi bağrına bastı

ak parti Çiğli Belediye Başkan adayı Avukat Ömür Kabak, “çok güzel bir seçim süreci geçirdik. Halkımız bizi bağrına bastı.  Her partiden vatandaşın desteğini aldık. Göreve gelir gelmez, söz verdiklerimizi yaparak, Çiğliyi çin Seddi gibi ayıran caddeyi “Yaşayan yola” dönüştüreceğiz. Harmandalı Çöplüğü derhal kapanacak. İlçemiz, “Çiğli-altı Projesi’yle denizle kucaklaşan modern bir ilçe haline gelecek” dedi. Kabak, Toplu konut sırtlarının büyük bir orman ve mesire alanı olacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!