Ege Universitesi İzmir’e kucak açtı

Güncelleme Tarihi:

Ege Universitesi İzmir’e kucak açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 21:42

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, izmir kentiyle bütünleşerek, deneyimlerini paylaşmak için start verdi. Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, toplantıya katılan işadamlarına projelerini anlattı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz başkanlığında EÜ Lokali’nde bir araya gelen Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu üyeleri gelecekle ilgili gerçekleştirmeyi düşündükleri projeler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Eğitimin yaşam boyu sürmesi gereken, sürekli bir etkinlik olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yılmaz, “Zengin birikimi olan üniversitemizin kentle bütünleşerek, deneyimlerini taleplere cevap verecek şekilde uygun hale getirmesi gerekir. Bu bağlamda Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezimiz önemli bir misyonu yerine getirmek çabasında. Birçok eğitim programı düzenlemeye çalışıyoruz. Bu aşamada kentin, sanayicinin beklentilerini göz önüne alıyoruz” dedi.

Ara elaman sıkıntısı

Haberin Devamı

Üniversite-sivil toplum örgütlerinin bir arada olmadığı organizasyonun başarılı olamayacağını belirten Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Cemal Elmasoğlu, “KOBİ’lerde ara eleman sıkıntımız var. Bu konuda bir şeyler yapılabilir. Ayrıca ilköğretime çocuklarını göndermeyen anne-babaların eğitimi konusunda da bir çalışma yapılabilir” diye konuştu.

Çocuk eğeteme gerekli

Organik tarım ve tarımsal üretimin kalitesinin arttırılması yönünde ziraat odaları işbirliği ile ortak çalışmalar yürütülebileceğini açıklayan izmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sertel, çocuk eğitimi konusunda da eğitim programlarının düzenlenebileceğini kaydetti. Kocaeli Sanayi Odası tarafından yürütülen “Bizim Köy” adlı proje engellilerin ürettikleri ürünlerin pazarda yüksek kalitede satılabilme imkanı bulduğunu açıklayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bu çalışmanın izmir’de de hayata geçirilebileceğini söyledi. Yorgancılar, EGESEM aracılığıyla gençlere yönelik Rusça ve Çince kurslarının düzenlenebileceğini belirtti. İnsan eğitiminin önemine işaret eden İZ-KA Kalkınma Kurulu Başkanı Necip Kalkan, bunun kaliteli yaşam olarak geri dönmesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!