Güncelleme Tarihi:
GEÇEN nisan ayından bu yana hizmet vermeye başlayan Karina Restoran, kısa sürede, Çeşme Alaçatı’nın, aranan mekanları arasına girdi. Dört yıllık işletme eğitimi almasına karşın çocukluğundan bu yana ilgi alanına giren mutfak sevgisi ağır basınca Alaçatı’daki eski bir Rum evini değerlendiren Arda Anar, çekici bir mekan yarattı. Karina’nın mezeleri arasında midye dolma, Bergama tulumu, deniz börülcesi, radika, cibez, brokoli, taze börülce, kayakoruğu, Brüksel lahanası gibi Ege otları, yoğurtlu semizotu, biber tarator, soslu sardalya, uskumru marine, lakerda, ahtapot salatası, karides söğüş 2 ile 9 TL arasında değişiyor. Günün balıkları ve istakoz fiyatları günlük belirleniyor. Kemalpaşa Caddesi’ndeki mekana 716 91 55 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.
40 yıllık Veli Usta
? izmir (DHA)
MESLEK hayatına 1970 yılında Hisar Camii önünde küçük bir balık lokantasında başlayan Veli Sinanoğlu’nun kendi adını verdiği Veli Usta, 40. yılını doldurdu. Müşterilere, sektöre balık pişiricisi kavramını getiren “Veli Usta Balık Pişiricisi”nin ismine dikkat etmeleri gerektiği uyarısı yapan Sinanoğlu, “Benzerleri hiçbir zaman aslının yerini tutamaz. Biz işten kazandığımızı yine işe yatırıyoruz. İnciraltı’ndaki restoranımız kalabalık gruplar aileler ve iş yemekleri için ideal bir ortam sunuyor. İnciraltı Veli Usta Balık Pişiricisi, izmir’de her restoranda bulunmayan turizm belgesine de sahip” dedi.
Rahmi Usta’ya Şili’den davet
? izmir (DHA)
ÇEŞME Sheraton Oteli’nin aşçıbaşısı aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Rahmi Yılmaz, Şili’den davet aldı. 24-28 Ocak’ta Şili’de yapılacak olan toplantıya bizzat Dünya Aşçılar Birliği Başkanı tarafından davet edildiklerini belirten Rahmi Yılmaz, “Türkiye Aşçılar Federasyonu’ndan üç kişilik yönetim kuruluna başkanlık edeceğim. 2010 yılı ortasında tam üyeliğimiz onaylanacak. Şili’de ki organizasyonda Türk yemeklerinin dünyanın dört bir yanından gelen meslektaşlarımıza sunacağız” dedi.
Balçova tamam Çeşme sırada
? izmir (DHA)
BALÇOVA Ege Park Alışveriş Merkezi’nde Rosemary Cafe Bar kapılarını açtı. Volkan Piyale-Güven Güvenoğlu ortaklığındaki işletme, dünya mutfaklarından leziz yemek mönüsüyle misafirlerini karşılıyor. Ticari bir işletmeden çok herkese paylaşımı, kaliteyi, güveni ve huzuru sunmaya çalışacaklarını belirten Piyale, “Konuklarımız için en ince ayrıntıyı hesapladık. izmir’in yeni yüzü Rosemary de muhteşem bir yemeğin, yudumlanan bir içki ile tadı başka olacak. Nisan ayında Çeşme Alacatı şubemiz de hizmete girecek” dedi.