Ege mutfağını Japonlar sevdi

Güncelleme Tarihi:

Ege mutfağını Japonlar sevdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Japonya gezisinde Ege İhracatçı Birlikleri "Geleneksel Türk Mutfağı Örnekleri" gecesi düzenledi.

JAPONYA’ya Cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret kapsamında, Ege İhracatçı Birlikleri yöre mutfağını tanıttı, Ege’nin adını duyurdu. EİB’in 5 Haziran akşamı düzenlediği "Geleneksel Türk Mutfağı Örnekleri" isimli geceye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Japonya Prensesi Takamado, Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Sermet Atacanlı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Türk - Japon işdünyasının önde gelen temsilcilerinden oluşan 437 kişi katıldı. Türk ve Japon halklarının uzun yıllara dayanan bir dostluk ilişkisi olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, Türkiye ile Japonya arasında 4 milyar doları aşan dış ticaret hacmi bulunduğunun altını çizdi.

Mönüdeki zenginlik

Tokyo Imperial Oteli’nde düzenlenen gecede Ege İhracatçı Birlikleri Fuarlar Şube Müdürü Çiğdem Önsal, İzmir Hilton Oteli Yiyecek İçecek Müdürü Sevil Görgülü, Mutfak Şefi Hüseyin Yılmaz, Soğuk ve Sıcak Yiyecek Sorumlusu Osman Selen, Pastane Sorumlusu Orhan Kızılkaya tarafından hazırlanan mönü doğrultusunda, patlıcan salatası, deniz börülcesi, kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı enginar, yaprak sarma ve peynirle doldurulmuş zeytinler ikram edildi.

Turpotu salatası, yoğurtlu semizotu, radika salatası, ahtopot salatası, zeytinyağlı şevket-i bostan ile Ege yöresine özgü hazırlanmış sütlü balık, Japon misafirlerin beğenisine sunuldu. Ege Bölgesi’nin zeytinyağlı yemeklerini tadan Japonlar Ege mutfağına hayran kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!