Ege-Koop Kemeraltı için konut yapacak

Güncelleme Tarihi:

Ege-Koop Kemeraltı için konut yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 10:49

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen ve yönetim kurulu üyelerini Villakent’te ağırladı.

Haberin Devamı

Davette, Ege-Koop’un Kemeraltı esnafını konut edindirmesi yönündeki talepler somutlaştırılarak, Genel Başkan Aslan ile Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen arasında iyi niyet sözleşmesi imzalandı. Dernek üyeleri, Aslan’a, Kemeraltı’nın çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin bir de dosya sundu. Kemeraltı’nın kapsamlı bir proje ile dünya çapında üne kavuşturulmasının zor olmadığını vurgulayan Aslan, çarşı esnafının sadece ekonomik sıkıntılardan yakınmadığını, böylesi bir değere sahip olunmasına rağmen buradan yeterince yararlanılamamasından da şikayetçi olduğunu belirtti. Çarşının sorunlar yumağı haline geldiğini kaydeden Hüseyin Aslan, “Kemeraltı’ndaki tarihi mekanların hali içler acısı. Vergisini veren, istihdam yaratan esnaf adeta cezalandırılır durumda. İşporta kontrolsüz şekilde almış, yürümüş. Hem bu işporta hem de kenti çevreleyen AVM’ler yüzünden esnafın iş hacmi gün geçtikçe azalmakta. Otopark başlıbaşına bir sorun. İnsanlar Kemeraltı’na gelebilmek için uzun yürüyüşler yapmak zorunda. Şüphesiz sorunların aşılabilmesi için yerel yönetimler, özel sektör zaman zaman girişimlerde bulunuyor ancak bunun devamı gelmiyor. Bir yerde ilgili tüm aktörler ya çekiliyor ya zamana bırakıyor. Bu yüzden de hala Kemeraltı gibi bir değeri nasıl kurtarabileceğimizi konuşuyoruz. Geriye bakın son 15-20 senede Kemeraltı’nda ne değişti? Neden insanlar böyle bir yere sahipken misafirlerini burada ağırlamasın, alışveriş için getirmesin. Neden burası bir eğlence merkezi olarak 24 saat canlı, hareketli olmasın. Derneğimizle, buradaki 10 bine yakın esnafımızla birlikte Kemeraltı’na özgü proje hazırlayacağız. Öyle ki bu projemiz, tarihi çarşısı olan tüm kentlere örnek olacak. Ve inşallah ilk etapta kooperatifi oluşturmak şartıyla Ege-Koop, Kemeraltı için konut üretecek” dedi.

Haberin Devamı

ADAYLIĞINI AÇIKLA YANINDA BİZ VARIZ
İlyas Gönen, Hüseyin Aslan’ı siyasette görme isteğini dile getirdi, şöyle dedi: “Başta şahsım olmak üzere tüm yönetimim ve esnaf arkadaşlarım, Hüseyin Aslan neredeyse orada olacağız. Kendisi henüz tavrını netleştirmiş değilse de ismi yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor. Hem şahsım, hem de tüm Kemeraltı esnafı adına açıkça söylüyorum. Başkanımız bir an önce resmen açıklasın adaylığını. Yanında ilk yer alacaklardan biri benim. Ben MHP kökenli biriyim. Her siyasi görüşe mensup arkadaşımız var. Ancak Hüseyin Aslan ismi gündeme geldiğinde hepimiz tereddütsüz ‘Evet’ diyoruz. Sorunlarımızı bilen, yaşadığımız en küçük bir sıkıntıda bile desteğini esirgemeyen, esnaf camiasıyla iç içe olan, dürüst, güvenilir, bugüne kadar sadece gerçekleştirdiği projelerle gündemde yer bulmuş bir ismi öyle bir makamda görmek bizleri çok mutlu eder. Başkanımız hangi partide olursa olsun fark etmez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!