Efes’te 7 yıl sonra çok özel bir konser

Güncelleme Tarihi:

Efes’te 7 yıl sonra çok özel bir konser
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

EFES Antik Tiyatrosu dört yıl aradan sonra ilk defa bir konsere ev sahipliği yaptı. 26. Uluslararası İzmir Festivali, şef Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası’nın Efes Antik Tiyatro’da verdiği “Festival Özel Konseri” ile sona erdi.

Haberin Devamı

Antik tiyatro, 130. yılını kutlayan Berlin Filarmoni Orkestrası’nın konseri için kazı heyetinin oluru, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın özel izniyle açıldı. Konseri, Günay, Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Rattle’ın ünlü bir mezzo soprano olan eşi Magdalena ile oğulları Jonas ve Milos da izledi.

Ayakta alkışlandı

Tiyatronun restorasyonu tamamlanmış bölümlerini dolduran yaklaşık 2 bin 500 izleyici, dolunay altında Schubert’in Bitmemiş Senfoni’sini, Efe- Fora Baltacıgil kardeşlerin solistliğinde Bottesini’nin Grand Duo Concertant’ını dinledi. Baltacıgil kardeşler ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nı izleyiciler ayakta alkışladı.

Efes’te 7 yıl sonra çok özel bir konser

Haberin Devamı

Günay’dan müjde

Bakan Günay, tiyatronun belirlenen kurallara uyulması koşuluyla konser ve etkinliklere açılabileceğini belirterek, şunları söyledi:
“Antik tiyatro bu tür etkinlikler için yılda bir, iki kez açılacak. Bu mekanın korunması gerekir. Konserler belli kurallara bağlı olacak. Belli seyirci sayısı olacak. Yüksek volüm müzik kullanılmayacak. Devasa ses ve ışık sistemleri kurulmayacak. Bu akşamki gibi klasik müzik etkinlikleri için açılacak.”

Efes’te 7 yıl sonra çok özel bir konser

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!