Edremit İrem için seferber

Güncelleme Tarihi:

Edremit İrem için seferber
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 00:00

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde, dört gün önce kaybolan üç yaşındaki İrem Deniz Durak’ın izine rastlanılamadı. Balıkesir ve Bursa’dan gelen sivil savunma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

BALIKESİR’in Edremit İlçesi’nde, dört gün önce kaybolan 3 yaşındaki İrem Deniz Durak’ın izine rastlanılamadı. Balıkesir ve Bursa’dan gelen sivil savunma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Ailesi, kızlarını insan tacirlerinin kaçırmış olmasından endişe ediyor. Polis ve jandarma ekipleri, harf ve son rakam grubu belirlenemeyen Manisa plakalı beyaz renkli otomobilde bulunan yüzünde kesik izi olan kimliği belirsiz bir kadın ile yanındaki erkeği arıyor.

İzmir’de yaşadığı öğrenilen ve çocuğun kaybolmasından sonra köye gelen anne Raziye Durak (37) kızının daha önce cep telefonu ile çektiği görüntü ve fotoğrafları aramalara yardımcı olması umuduyla Edremit ve beldelerinde esnafa dağıttı. Gözü yaşlı anne, "İlçe merkezine 14 kilometre olan köyümüzün altında Hasanboğuldu Piknik Alanı var. Bazı köylüler, çocuğumun burada, beyaz renkli bir otomobilden inen yüzünde kesikler bulunan bir kadın tarafından otomobile bindirildiğini görmüşler. Manisa plakalı otomobili bir erkek kullanıyormuş. Kadın çocuğumu otomobile bindirmiş. Bu arada, ’Çocuğu nereye götürüyorsunuz’ diye soran köylülere, ’Sana ne’ diye bağırmış. En büyük korkumuz çocuğumun insan tacirlerinin ya da organ mafyası tarafından kaçırılmış olması" dedi.

Arama sürüyor

Balıkesir Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi Şefi Murat Karlıdağ ise arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Dokuz personeliz. Bursa Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü de yedi personel ve dört köpekle aramalara katılıyor. Jandarmalar ve köy halkının da desteğiyle piknik alanını ve ormanı didik dik arıyoruz. Genel arazi taramasında şu ana kadar bir bulguya rastlanmadık" diye konuştu.

Jandarma ekipleri de ayrı yaşadıkları öğrenilen Raziye ve Kerem Durak (42) çiftinin beş çocuğundan en küçüğü olan İrem Deniz’in aranmasının sürdüğünü bildirdi. Köylülerin çocuğu kaçırdıkları ileri sürdüğü bir kadın ve bir adamla Manisa plakalı beyaz otomobilin arandığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!