DYO’nun ödüllü eserleri Cer Modern’de

Güncelleme Tarihi:

DYO’nun ödüllü eserleri Cer Modern’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

Türkiye’de özel sektör tarafından desteklenen ilk ve en uzun soluklu resim yarışması olan 34. DYO Resim Yarışması Sergisi törenle açıldı. Cer Modern’de düzenlenen açılışa çok sayıda sanatsever katıldı.

Haberin Devamı

TÜRK resim sanatına onlarca sanatçı ve eser kazandıran DYO Resim Yarışması Sergisi törenle açıldı. Bu sene 34’üncüsü düzenlenen yarışmada ipi göğüsleyen ödülle eserler 31 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak Cer Modern’de düzenlenen açılışa Ankara Vali Yardımcısı Fahri Aykırı, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Aktaş, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Müdürü Sema Kemahlı ve bir çok sanatsever katıldı.

Serginin ev sahipliğini yapan Feyhan Yaşar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, vakfın okul yapımı, kurs verme, arkeolojik kazılara destek faaliyetlerin yanı sıra bir müzesinin de olduğunu belirtti.Bin 4 sanatçının bin 609 eseriyle katıldığı yarışmaya Fransa, Yunanistan,  Hollanda, Azerbaycan ve İsviçre gibi ülkelerden de başvuru olduğunu dile getiren  Yaşar, şöyle devam etti:

Rekor katılım

Haberin Devamı

Bu eserler arasında altısına ödül verdik. Pentür dalında Fatih Karakaş ‘Demokrasi’, İsmail Ateş ‘Evren Tasarımı-Mavi’, Mehmet Aslışen ‘Portre’, Mehmet Çevik ‘Porsuk Çayı’ eserleriyle ödül aldı. Özgün baskı dalında ise Ali Can Metin ve Şükran Ulucan ‘Kültür Başkenti’ ödülünü kazandı. İstanbul, Bursa, İzmir, Konya ve Adana’da sergilenen eserlerin son durağı Ankara oldu.”

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Müdürü Sema Kemahlı da bu yarışmanın 1967 yılından bu yana aralıksız yapıldığını, ticari faaliyetlerin önüne geçmemesi için 1993 yılından bu yana da vakıf tarafından düzenlendiğini söyledi.Kemahlı, iki yılda bir yapılan sergide ilk yıl yarışma yapılıp kazanan eserlerin belirlendiğini, ikinci yıl ise Anadolu sergilerinin gerçekleştirildiğini anlattı. Rekor katılımın gerçekleştiği yarışmada 70 eserin seçildiğine dikkati çeken Kemahlı, jüride ise Burhan Doğançay, Ergin İnan, Yalçın Gökçebağ, Mustafa  Pilevneli, Atilla Atar, Gören Bulut ve Mümtaz Sağlam gibi usta sanatçıların  olduğunun altını çizdi.
Törende 34. kez yapılan yarışmanın jürisinde 5, 7 ve 9 kez görev alan sanatçılara da plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!