Durmaz’dan Ege’ye veda

Güncelleme Tarihi:

Durmaz’dan Ege’ye veda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 00:00

EGE Üniversitesi’ne 42 yıl hizmet veren Prof. Dr. İsa Durmaz (65), ayakta alkışlanarak, gözyaşları arasında emekliliğe uğurlandı. Bilgi birikimi ve deneyimlerini bir özel hastaneye taşıyacak olan Durmaz için arkadaşları “O, idealist bir tıp adamıdır çalışmadan duramaz. Üretkenliğine yeni yerinde devam edecektir. İsa Durmaz, durmaz” dedi.

Haberin Devamı

Bir çok ilklerin adamı olan Durmaz, 1989’da kadavradan alınan kalp kapakçığı nakli, 10 yılda 110 nakil, bir günde iki kalp ameliyatı gibi önemli başarıların altına adını yazdırdı.Uğurlama töreninde Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Serap Aykut Atay, “Büyük adamlar çoşkuludur, büyüklük yalnızca büyük sonuçlara ulaşmak değil büyük düşünmektir. Büyük insanların vedası olmaz” dedi.

Babam gibiydi

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran, “İsa hocamızın vedasını değil, yeni bir çalışma ortamına geçişini kutluyoruz.  Can Yücel’in, ‘Heep babamı sevdim’ diye bir dizesi vardır. İsa hocam da benim babam gibiydi” dedi. Özbaran, Durmaz’a plaket sundu, eşi Prof. Dr. Berrin Durmaz’a çiçek verdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor, “Fakülteyi kurumsallaştıran, kendilerinden sonra sapasağlam durmasını sağlayacak insanlar vardır. İsa hocam bu rol modellerden bir tanesidir. Ülkemizdeki üniversite hastanelerinde yaşanan bu tür kan kayıpları bizlerin aleyhine sürecektir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!