Dünyaya ne yaptık

Güncelleme Tarihi:

Dünyaya ne yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:28

77. İzmir Enternasyonal Fuarı, "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği" temasıyla açıldı.

Fuarda küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadele eden, su ve enerji tasarrufu, yeşil enerji ve yeşil sanayi ürünlerini esas alan firma ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine öncelik verildi. Toplantı, panel ve forumlarda küresel ısınmayla mücadele yöntemleri anlatılacak. "Yaşam Yok Mu Oluyor", "Dünyaya Ne Yaptık", "Tehlikeli İlişkiler" ve "Birlikte Kurtaralım" başlıklı etkinliklerde küresel ısınma konusunda öncü ve uzman isimler görüşlerini anlatacak.

Kamu kurumlarından sanayi tesislerine kuruluşlarda alınacak tedbirlerin yanısıra bireysel mücadele ve koruma yöntemleri üzerinde durulacak; çevre bilinci ve duyarlılığı uygulamalı yöntemlerle artırılacak. Geri dönüşüme uygun, çevreye zarar vermeyen yeni nesil teknoloji ve buluşlar sergilenecek.

58 ülkeden 1043 firma

Küba’nın onur konuğu ülke, Karabük’ün onur konuğu il olduğu fuara, 252’si yabancı, 791’i yerli toplam bin 43 firma ve 58 ülke katıldı. Namibya, Etiyopya, Porto Riko bu yıl fuarda ilk kez yer alıyor. Fuarda, alternatif enerji, iklimlendirme, organik ürünler, su endüstrisi gibi ürün gruplarının yanı sıra gıda ürünleri, teknolojisi ve yan sanayi, mobilya, dekorasyon ve ev eşyası, otomotiv ve yan sanayi, tarım makineleri ve zirai aletler, tekne, yat teknolojisi ve denizcilik, kitap ve yayıncılık, makine ve yan sanayi, finans ve hizmet sektörü, elektrik, elektronik, bilgisayar, sağlık ve turizm, spor gibi farklı ekonomik gruplarda üretim yapan firma ve kuruluşlar da yer aldı.

Güzeller geçidi

77’nci İzmir Enternasyonal Fuarı, karnavalı andıran törenle açıldı. Fuar kapsamında düzenlenen Uluslararası Kültürpark Festivali’ne katılan ülkelerin ekiplerindeki genç kızlar, töreni güzeller geçidine dönüştürdü. Kızlar sıcak tavırlarıyla vatandaşların ilgisini çekti.

20 YTL’YE NOSTALJİ

23-29 Ağustos arasında Göl Gazinosu’nda gerçekleşecek Nostaljik Fuar Gazinosu’nun assolisti bu yıl Neşe Karaböcek. Fatih Mühürdar’ın sunacağı Fuar Gazinosu’nda Ümit Besen, Seyyal Taner, Mustafa Keser ve Nurhan Damcıoğlu sahne alacak. Fuar Gazinosu’na giriş ücreti 20 YTL olacak.

İZMİR DANS EDECEK

İEF kapsamında düzenlenecek Uluslararası Kültürpark Festivali, 2008 Türkiye Salsa Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak. Şampiyonaya 300 dansçı katılacak.

CoŞkulu festİvaller Kemeraltı tanıtımı

Mustafa OGUZ / İZMİR, (DHA)

İZMİR’in tarihi Kemeraltı Çarşısı da fuarda tanıtılıyor. Kemeraltı Esnaf Derneği’nin standında, çarşının simge ürünlerinden dibek kahvesi tanıtıldı. Dernek Başkanı Mehmet Gülaylar da tanıtım çalışmalarına destek verdi. Kemeraltı kart projesi büyük ilgi gördü. Kartı alanların alışverişlerde topladıkları puanlarla süpriz hediyeler kazanacakları, otopark ücreti ödemeyecekleri belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!