Dünyaca ünlü sanatçılar bu festivalde olacak

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü sanatçılar bu festivalde olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 01:39

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 11'nci D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Denis Matsuev, Buika, Sarah Chang, Eleni Karandriou ve Fazıl Say gibi dünyaca ünlü sanatçı ve orkestraları sanatseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Doğuş Grubu'nun düzenlediği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin 11'incisi bu yıl 15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin açılış konseri, Türkiye'ye ilk kez gelecek dünyaca ünlü şef Charles Dutiot yönetiminde, dünyanın en saygın orkestralarından İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile Rus piyano geleneğinden gelen büyük virtüöz Denis Matsuev ile yapılacak.

Dünyaca ünlü sanatçılar bu festivalde olacak


Ünlü keman virtüözü Sarah Chang, tüm zamanların en iyi 50 vokalisti arasında gösterilen Buika, 'Metamorfoz' adını verdikleri projeleriyle çellist Sedef Erçetin Atala ve piyanist Maria Papapetropoulou, İzmir'in en yetenekli müzisyenlerinden oluşan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) ve KODA'nın müzisyenlerinden oluşan Karşıyaka Kentet'in yanı sıra genç yetenekler Dorukhan Doruk, Veriko Tchumburidze, Can Çakmur ve Yunus Tuncalı festivalin konukları olacak.

Dünyaca ünlü sanatçılar bu festivalde olacak


Bu yıl ilk defa D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'ne ev sahipliği yapacak Bodrum Kalesi'nde, filmlere yaptığı unutulmaz müziklerle tanınan Eleni Karaindrou, Ender Sakpınar şefliğinde İstanbul Sinfonietta ile sahne alacak. Bir marinada düzenlenen ilk ve tek klasik müzik festivali olma özelliğini taşıyan etkinliğin sevilen serisi Gün Batımı Konserleri'nin keyfine bu yıl Gün Doğumu Konserleri de eklenecek. Amfi tiyatronun büyüleyici deniz manzarasında güneşi karşılayacak müzikseverler, klasik müziğin zevkine gün doğumunun etkileyici atmosferiyle varacak.

FESTİVALİN KAPANIŞINI FAZIL SAY YAPACAK
Festivalin kapanışı ise uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir edebiyat-müzik buluşması ile yapılacak. Fazıl Say, çağdaş hikayeciliğe yaptığı katkılarla Türkiye edebiyatında bir dönüm noktası sayılan Sait Faik'i ölümünün 60'ncı yılında anarak bu kez de notalarda ölümsüzleştirecek.

Bugüne kadar 3 bin 500'ü aşkın sanatçıyla 160 bini aşkın müziksevere ulaşan festival, 11'inci yılında 5 günde 11 konser programına ev sahipliği yapacak. Festival biletlerinin satışından sağlanacak gelirin tamamı bu yıl da Tohum Otizm Vakfı ile Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!