Dünya Ticaret Zirvesi’ne Ege’den 46 firma katılıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya Ticaret Zirvesi’ne Ege’den 46 firma katılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2010 00:00

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) düzenlediği “Dünya Ticaret Zirvesi”ne Ege’den 46 firma ile 200 işadamı katılıyor. Dünyanın en büyük iş zirvelerinden biri olarak değerlendirilen “Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü”, İstanbul Expo Center’da 9-10-11 nolu salonlarda düzenlendi.

Zirvede yeralıyor
Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun (ESİDEF) kurucu üyesi olduğu TUSKON’un organize ettiği zirveye yurtdışından 2 binin üzerinde ithalatçı firma iştirak ediyor. Zirveye, Venezuella’dan Güney Kore’ye, Tanzanya’dan Macaristan’a, İtalya’dan Rusya’ya kadar 135 ülke katılıyor. ESİDEF’li üyeler de başta temizlik ürünleri, gıda, ayakkabı, mobilya, tarım aletleri ve inşaat malzemeleri olmak üzere pekçok sektörle zirvede yeralıyor.
ESİDEF yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Dünya Ticaret Zirvesi organizasyonun globalleşen ekonominin rekabetçi şartlarından dolayı daha da önem taşıdığını belirtti. Davulcuoğlu, “135 ülkeden 2 bin ithalatçı firma, alıcının ayağına hem de Türkiye’ye geliyor. Bu Türk işadamları için kaçırılmaz bir fırsat. Üye işadamı arkadaşlarımıza bu zirveye katılmaları için aylardan beri tavsiyede bulunduk. 46 firma stant olarak ürünlerini sergileyecek, 200 işadamı üyemizde ikili iş görüşmeleri yapacak. İşadamlarımızın bu zirveden 5 bin iş görüşmesi ve 500 milyon dolarlık ticaret ile dönmesini bekliyoruz” dedi.
Gelecek temsilciler
Davulcuoğlu, zirveden sonra Türk kültürünü ve ticari yapısını yerinde görmek amacıyla ülke temsilcilerinin Anadolu’nun 61 kentinde ağırlanacağını söyledi. Davulcuoğlu, misafirlerin 20 ülkesinin Ege’ye konuk olacağını kaydetti. Ege’ye gelecek ülke temsilcileri ve ağırlanacakları yerler şöyle: “İzmir: İGİD Nijer, Sırbistan, Mali, İZİAD Tanzanya, Manisa: MASİAD Sudan, Turgutlu: TUSİAD Madagaskar, Balıkesir: GESİAD Venezüella, Yunanistan, Edremit: ESİAD Güney Kore, Nazilli: NASİAD Avusturalya, Muğla: MUSİD Benin, Antalya: AGİD Rusya, Isparta: ISİAD Tayland, Afyon: HÜRSİAD Etiyopya, Kütahya: KÜTİAD Malavi, Denizli: GETİAD Kenya, Biga: BİAD Gabon, Uşak: USİAD Gine, Salihli: SASİAD Zanzibar ve İsçehisar: İSMİAD Şili.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!