Güncelleme Tarihi:
Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri Organizasyonu'nda “VİP Alım Heyeti Organizasyonu” kapsamında, İzmir'e gelen Singapur'un en büyük marketler zincirlerinden biri olan Auric Pacific Group, Türkiye'de zeytin ve zeytinyağı, kuru meyve, hububat, bal, meyve sebze mamulleri üreten 43 firma ile ikili görüşmeler yanında tesis ziyaretlerinde de bulundu.
Kilit görevi görüyor
Singapur merkezli dünya perakende devi şirketin ayrıca Malezya, Endonezya, Tayland, Hong Kong ve Çin Halk Cumhuriyeti’nde de yatırım faaliyetlerinde bulunan re-export yapma özelliği taşıyan, Uzakdoğu'yla köprü kuracak nitelikteki konumu sebebiyle Türk ihracatçılar tarafından büyük ilgi gördü. Geçen yıl Japon perakende devi Aeon Marketler Zinciri yetkililerini İzmir'de ağırladıklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, büyük perakende zincirlerini “VİP Alım Heyeti Organizasyonu” ile Türkiye'de ağırlamanın o ülkelere ihracatımızı arttırmada kilit görevi gördüğünü kaydetti. Aeon, Auric Pasific gibi büyük alıcıların Türkiye'ye geldiklerinde ikili görüşmelerin yanında üretim tesislerini de gezme fırsatı bulduğuna işaret eden Türkmenoğlu, “VİP Alım Heyeti Organizasyonu çok doğru bir model. Bu modelle, büyük alıcıları İzmir'de ağırlamak için TİM'le olan çalışmalarımız sürüyor. Bu tür çalışmalarla Türkiye, 2023 için belirlediği ihracat hedefini kolaylıkla aşacaktır. Singapur, Uzakdoğu pazarında önemli bir reexport merkezi o nedenle Auric Pacific'e ihracat çok önemli” diye konuştu.
Çok heyecanlılar
2010 yılında 73 milyon dolar ciro yapmış olan Auric Pacific Group Limited Şirketi'nin CEO'su Lim Say Kian Stephen, Abbott Laboratories, Berri Juice, Goodman Fielder, Heinz, Kraft, Lee Kum Kee, Leggo’s, McCain, McCormick, Sara Lee, Simplot gibi şirketlerle ticari ilişkilerinin bulunduğunu, 43 Egeli gıda sektörü ihracatçısıyla görüştüklerini, Türkiye ile ticari ilişkiler kurmak, ithalat ve ihracat yapmak için çok heyecanlı olduklarını ifade etti. Singapur merkezli dünya perakende devi şirketin ayrıca Malezya, Endonezya, Tayland, Hong Kong ve Çin Halk Cumhuriyeti’nde de yatırım faaliyetlerinde bulunan re-export yapma özelliği taşıyan, Uzakdoğu'yla köprü kuracak nitelikteki konumu sebebiyle Türk ihracatçılar tarafından büyük ilgi gördü.