Güncelleme Tarihi:
BU yıl 70’nci yılını kutlayan Sevilen Şarapları, sevincini yeni bir başarı ile taçlandırdı. Sevilen İsabey Savuignon Blanc, İngiliz şarap eleştirmeni, gazeteci ve editör Jancis Robinson tarafından beyaz şaraplar arasında ilk 100’e seçildi. Robinson, uluslararası İngiliz iş gazetesi Financial Times’da haftalık yayınlanan köşesinde Sevlien İsabey Sauvignon Blanc’tan “tüm beyaz şarapların içinden en şaşırtıcı lezzete sahip, damakta hatırı sayılır güçlü bir tat bırakan, yüksek kalitede bir Egeli” olarak söz etti. Marks Spencer’ın İngiltere mağazalarında satışa sunduğu iki Türk şarabından biri olan Sevilen İsabey Sauvignon Blanc, aynı zamanda Türkiye’nin damak zenginliğinin uluslararası arenada bir kez daha kanıtlanmasını sağladı.
Tam 70 yıldır hasat gerçekleştiren bir firma olarak bu başarıdan gurur duyduklarını dile getiren Sevilen Şarapları Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner, şarap sektöründe bilgi ve teknolojinin yanında deneyimin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Batı Anadolu toprakları ve Ege’yi tanıma, bölgenin yapısı, üzüm yetiştiriciliği, kaliteli şarap için kaliteli üzüm üretmek zorundasınız. Biz 70 yıllık deneyimin üstüne bu konuda çok büyük yatırımlar da gerçekleştirdik. Yaklaşık 1500 dönüm bağ alanı tesis ettik” diye konuştu.
Büyük referans olacak
Bu tesisleri kurmanın birkaç tane fabrika kurmak kadar maliyetli olduğuna da dikkat çeken Enis Güner, “Şimdi sonuçlarını almaya başladık. Biz aslında topraklarımızın ne kadar büyük bir değere sahip olduğunu gördük ve bir kilo üzümden dünyada ne kadar güzel bir imaj yarattığımızı da gördük. Şimdi dünyanın en iyi 100 üreticisinden 4’ncü sıradayız” diye konuştu. Güner ayrıca, Jancis Robinson’un dünyada şarap konusunda en uzman ve sözü geçen iki kişiden biri olduğunu da belirterek “Onun seçtiği 2012’nin en iyi 100 şarabı içinde Türk şarabının da yer alması dünyaya açılımımızda çok büyük bir referans olacak. Şarabımız Avustralya’dan New York’a kadar neredeyse bir gün güneş batmadan 24 saat içilebilir bir ürün haline geldi. Bu topraklarda olduğumuz için gururluyuz. ” dedi.
SEVİLEN’İN İLK KURULAN BAĞ ALANI
İsabey Sauvignon Blanc şaraplı üzüm bağı, Sevilen Şarapları’nın 1958 yılında kurulan ilk bağ alanı. Toplam 45 dönüm. Türkiye’de ilk defa yüksek telli sistem bağcılığını uyguladığı bağ. İlk dikilen üzüm çeşidinin Fransız Cabernet Sauvignon olması bu bağın ayrı bir özelliği. 1999 yılında eski bağlar sökülerek Sauvignon Blanc çeşidi dikildi. Sevilenin bağı ayrıca ülkemizde ilk defa uygulanan konsept bağ evi restaurantı ve şarap& yemek uyumunun uygulandığı konsept restaurantı olarak 2002 senesinde faaliyete geçmiş ve 2012 senesinde 10’ncu yılını kutlamaktadır. Ödüllü şarabın üretildiği bu bağda, tadımını yaptığınız şarabın bağlarını gezme
ÖZELLİKLERİ
Sevilen İsabey Sauvignon Blanc
Tür: Sek- Beyaz Üzüm yüzde 100 Sauvignon Blanc
Bölge: İsabey Bağları, Menderes, İzmir Şişe 75 cl.
Sevilen’in İsabey Bağları’ndan hasat edilen Sevilen İsabey Sauvignon Blanc üzümlerinden üretilen şarap, açık limon sarısı renge sahip. Başlangıçtan bitişine kadar tazeliğini hissettiren şarap, burunda engin tropikal ve dolgun armut aromalarının kokusunun yanı sıra damakta büyük ölçüde kuş konmaz tadı bırakıyor.
Ödüller: Decanter World Wine Awards 2006- Commended
Vinalies Paris İnternationales 2007 Bronz Madalya
Awc Vienna Wine Awards 2011 Altın Madalya