DP ve Anavatan Arınç’a kızgın

Güncelleme Tarihi:

DP ve Anavatan Arınç’a kızgın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 22:49

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın DP ile Anavatan’ın birleşmesini “intihar” olarak nitelemesi iki partinin Manisa il başkanlarını kızdırdı. Ümit Canuyar ile İsmail Çalışkan, “Arınç gelecekten korkuyor” dedi.

akp Manisa yeni il binası açılışında Anavatan Partisi ile DP’yi eleştirerek iki partinin birleşmesini orumlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, DP İl Başkanı Ümit Canuyar ve Anavatan Partisi İl Başkanı İsmail Çalışkan’ı kızdırdı. Arınç’ın, “Anavatan partisi kendisini genel seçimlerde yüzde 5 oy alan DP’ye teslim ediyor. Bu bir intihardır. Biz tabii ölümden yanayız. İntiharı sevmeyiz” şeklindeki yorumu üzerine Canuyar ve Çalışkan, ortak basın toplantısı yaptı.

Gelecekten korkuyor

Canuyar, Arınç’ı bulunduğu makama uygun düşmeyecek sözler söylemekle suçladı, “Arınç partilerimiz ile ilgili ağır cümleler kurdu. Bu da gösteriyor ki, kendisi istikbalden korkuyor. İki partinin bütünleşmesini kabul edemiyor. Bize bitkisel hayatta olan partiler diyor. Merak ediyorum kendisi acaba tıp doktoru mudur? Eğer tıp doktoruysa o zaman halkın kendileri sayesinde bitkisel hayata girdiğini çok iyi görür. DP 59 yıllık, Anavatan da 26 yıllık geçmişe sahip tecrübeli partilerdir. akp hükümeti bizim dönemimizde yapılan tüm hizmetleri ya sattı ya da yıktı ve yerine yeni bir şeyler üretmedi” dedi. Anavatan Partisi Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan da, akp ve Bülent Arınç ile polemiğe girmeyeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!